RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, December 2, 2015

Kat mana nak beli novel cahaya ainn?

Assalamualaikum,

Hai, dah lama tak bersiaran di blog usang ni. Lately macam malas nak menulis. Blog memang buka tiap hari. selalu juga baca blog yang aku follow. Tapi nak menaip tu malas. Banyak aje topik yang aku boleh merepek dekat sini tapi yalah, malas tu ya Allah tak tahu nak kata. Aku banyak terima emel yang bertanya dekat mana nak beli novel-novel aku. sebab rata-rata ramai yang cari di kedai buku tapi tak jumpa. Rasanya kalau novel terbitan tahun 2013 tu rasanya dah takde dekat kedai kut. Jadi aku cadangkan boleh beli secara online. rasanya lebih senang dan jimat. Jimat masa dan jimat duit minyak. Sambil golek atas katil pun dah boleh beli buku.

Nak beli online tu dekat mana?
Rasanya banyak online seller dekat fb tu yang jual buku. selalunya kalau depa takde stok, depa akan carikan. Tapi kalau korang takut nak beli dengan online seller, apa kata korang terus beli dengan penerbit. Contohnya kalau nak beli novel-novel aku macam kat bawah tu.

Dari kiri :

Kerana Dia Suamiku ( Penerbitan Fajar Pakeer- Cetakan tiga), Muridku Suami Aku?( Penerbitan Fajar Pakeer - Cetakan 9 -Hot selling) Andy Hilton vs Mr. MPP ( Penerbitan Fajar Pakeer- cetakan 1), Sayang awak Irham Daniel ( Diksi Pink- cetakan 1), Nak Hati Awak Jugak! ( Penerbitan Fajar Pakeer- cetakan 3) dan yang TERBARU Dia Putera Mahkota ( Penerbitan Fajar Pakeer)

Jadi sesiapa yang mencari novel-novel aku, terutama novel Muridku Suami Aku? tu bolehlah pm direct ke Penerbitan Fajar Pakeer di FB https://www.facebook.com/penerbitanfajarpakeer?fref=ts ATAU boleh ke web http://www.penerbitanfajarpakeer.com/ untuk pembelian online. Dannnnn yang paling bestnya kalau korang beli dengan penerbit sendiri, akan dapat FREE POSTAGE! kau ghase? dekat tempat lain mana dapat free postage tau. kalau korang beli dengan aku pun aku cas postage ekekeke. 

tapi kalau korang malas nak beli dengan penerbit, korang boleh beli dengan mphonline. yang bestnya mphonline tu banyak sales.kalau korang bernasib baik, dapat sales 20-30% tau. so rajin-rajinlah terjah ye.

nah linknya,
http://www.mphonline.com/books/nsearch.aspx?do=search&Cri=2&Val=cahaya%20ainn

Jadi, jelas tak? Jadi kepada sesiapa yang bertanya mana nak cari, so aku dah bagitahu tu. Nanti jangan tanya lagi. baca dari mula sampai habis. jangas malas. haippp rotan nakkkk!

So tu je nak kata. Doakan aku sentiasa rajin nak menulis. asyik pendingggg je. senarai pending banyak dah niiii.

Wednesday, November 11, 2015

Cover Dia Putera Mahkota telah pun di DEDAHKAN!!

Assalamualaikum, 

Rasanya terlalu lama(lama ke?) aku tidak menjengah ke blog ni. selalu aku just baca entri dari blogger lain. Nak update blog sendiri pun terasa malas. Plan nak cerita pergi Indon hari tu pun malas. Semua benda malas heh. Nak pergi kelas pun malas sampai terfikir nak berhenti kerjalah duduk rumah aje sambil bermalas-malasan depan laptop. Tapi....aku bukanlah anak raja (Baca: Tengku Shah Putra) yang boleh bermalas-malasan. Jadi, hidup harus diteruskan. Ynag penting kena happy selalu dan jangan stres.

Dannnn untuk mengurangkan stress anda-anda yang sedang membaca entri ini, maka aku ingin mempersembahkan....*drum roll* jeng jeng jeng.....















TADAAAAAA!
Inilah dia cover Novel DPM. Cantikkan? sejuk mata memandang
Inilah dia cover Novel DPM. Cantikkan? sejuk mata memandang

Akhirnya, setelah hampir tiga tahun. Bagi aku, tiga tahun suatu masa yang sangat lama. Macam-macam dugaan aku nak siapkan cerita ini. Aku hampir give up nak teruskan cerita ini. Pada asalnya aku just nak publish dekat blog, tapi faham sajalah kalau publish dekat blog tu macam mana. Risiko dikopi-pastakan sangatlah besar. Silap hari bulan orang copy dan claim cerita sendiri tulis. Sedangkan MSA dan NHAJ pun orang boleh copy masuk wattpad walaupun aku dah secure blog ni. Memang bertabah sungguh si tukang kopi tu. Lepas dah kecoh, baru nak komen tanya sis, boleh ke saya kopi cerita ni masuk wattpad? *sadis*

Ah, kenapa aku membebel ni? *spoil mood. Takpee, mari teruskan lagi. Harap tak terpesong ke lembah kesesatan lagi.

So, aku nak buat pengumuman, Dia Putera Mahkota akan diterbitkan pada bulan December tapiiiiii. ada tapi tau, memandangkan aku dan pihak penerbit sangat menghargai kesabaran kalian menunggu bilalah novel ni nak keluar dari sarang, maka pihak penerbit telah membuat keputusan akan mengeluarkan novel ini pada hujung bulan ini jugak. Dengar tak kawan-kawan? novel ni akan keluar hujung bulan ini jugak! eksited tak? apa? tak? *Sedih. teheee.

Untuk pengetahuan semua, novel ini akan turut dijual di Pesta Buku yang bermula pada 25-29 nov 2015 di booth fajar pakeer. sesiapa yang berjaya mendapatkan novel ini di sana, merupakan antara pembaca yang paling awal memeluk novel ini. Penulis ie iolss pun tak dapat peluk lagi tau. Sesiapa yang tak dapat ke pesta buku, jangan bersedih. iolss pun tak dapat join disebabkan ehem...iolss nak naik pelamin lagi ekekeke. *gedik sangat ni. pang sekali!

Jadi, disebabkan aku tak dapat turun ke pesta buku, insyaAllah aku akan kirimkan sesuatu dari Paris.  InsyaAllah sesuatu yang biasa-biasa tapi penuh kasih sayang kerana buat pertama kalinya benda ini dibuat dengan penglibatan encik suami. heh. Iols tukang design yang lain dia uruskan. Hikhik. sonang kerja den :p 

P/S: Pre-order boleh dibuat terus dengan penerbitan fajar pakeer. setakat ini aku belum lagi membuka order disebabkan sibuk dengan urusan duniawi ehe. Jadi, korang teruja tak?

Wednesday, September 2, 2015

Wordless Wednesday : Lose Hope


Monday, August 24, 2015

Teaser : Dia Putera Mahkota?




“Shah, saya tahu saya bersalah. Saya tak patut. Saya” Dahlia teresak lagi ketika dia mendekati lelaki itu.
Tengku Shah Putra hanya merenung wajah gadis itu tanpa berkata apa-apa.
Dahlia tunduk apabila dia sedar yang lelaki itu pasti marah padanya. Pasti hati lelaki itu telah terluka. Kalaulah dia mampu mengundurkan masa.
“Bonda, who is she?”

Cukuplah tu.

Tuesday, August 18, 2015

Muridku Suami aku? VS Nak Hati Awak Jugak!

Brrrrr...
Ariana segera mengagau beg tangannya apabila telinga menangkap bunyi telefon bimbit. Mata masih memaku pada lukisan yang tergantung di dinding ketika dia membawa telefon ke telinga.

“Assalamualaikum sayang, ada mana ni?” Suara Akmal kedengaran di hujung talian.
“Waalaikumsalam abang, saya ada di galeri lukisan yang saya cerita tempoh hari. Abang kat mana ni?” giliran Ariana pula bertanya ketika dia melangkah menuju ke bahagian tengah galeri. Sekali lagi mata terpaku pada lukisan yang tergantung di situ.

“Abang baru habis meeting dengan papa. Galeri? Sejak bila sayang berminat dengan lukisan ni?”
Ariana tidak menjawab ketika mata masih terpaku pada lukisan yang tergantung di hadapannya itu. Ya Allah, cantiknya! Mata laju mencari nama lukisan tersebut.

“Hana...” Spontan bibir Ariana menyebut nama yang tertera di bahagian bawah lukisan tersebut?
Kening Akmal berkerut apabila mendengar jawapan sang isteri di sebelah sana? Hana? Siapa pula Hana ni?
“Sayang? Siapa Hana?”

Ariana tersedar buat seketika. Hampir terlupa yang Akmal masih di talian. Kepala kembali di dongak.
“Hurm, nothing. So, abang balik terus ke?”
“Rasanya macam nak balik terus. Penat. Mengantuk. Lapar.” Akmal menyebut satu persatu. Spontan Ariana tersenyum apabila mendengar kata-kata suaminya itu.

“Ala, siannya. Abang gerak dulu. kejap lagi saya balik, kita dinner sama-sama, okey?”
“Okey. balik cepat tau. Abang rindu hmmm.” Akmal berbisik perlahan sehingga membuatkan pipi Ariana terasa panas.
“Okey, jumpa abang dekat rumah. Love you.”
“Love you more.”

Ariana segera menyimpan telefon bimbit di dalam beg tangan dalam keadaan wajah yang terasa panas berbahang. Dalam kepala sudah terbayang hidangan istimewa apa yang mahu dia sediakan buat sang suami. Walaupun mereka tidak bersua muka hanya beberapa jam, namun dia tidak menafikan yang rasa rindu itu sentiasa bertamu di hati dan dia bersyukur walaupun mereka sudah lama mendirikan rumah tangga, namun perasaan tersebut kekal utuh di dalam hati.

“Assalamualaikum, puan. Boleh saya bantu?”
Ariana menoleh ketika telinga menangkap suara sapaan di sebelahnya. Senyuman manis yang terukir di bibir lelaki itu mengingatkan dia pada Airil, anak lelakinya yang sekarang sudah pun menginjak usia remaja.
“Saya berminat dengan lukisan ni, boleh saya tahu harganya?” Ariana bertanya sambil memandang kembali ke arah lukisan yang tergantung dihadapannya itu.

“Maaf puan, lukisan ini bukan untuk dijual. Jika puan masih berminat untuk membeli lukisan, saya boleh cadangan lukisan yang lain.” Lelaki yang masih berdiri di sebelahnya itu menjawab lembut.
“Oh, ya ke? Sayangnya. Lukisan ini sangat cantik. Kali pertama saya memandangnya, saya sudah jatuh hati. Lukisan ini mengingatkan saya pada anak gadis saya, Airis.” Ariana berkata agak sedih apabila mengetahui yang lukisan bernama Hana itu bukan untuk dijual.

“Siapa gadis ini? Maksud saya, adakah gadis di dalam lukisan ini wujud atau sekadar khayalan pelukis?” Ariana bertanya sambil menoleh ke arah lelaki di sebelahnya.
Lelaki itu tersenyum lagi tatkala mendengar pertanyaan Ariana itu. Mata lelaki itu terarah ke arah lukisan tersebut.

“Gadis dalam lukisan ini isteri saya...”

p/s: Bila paste dekat FB ni rasa macam panjang sangatlah pulak. Nak tahu sambungan? sila vote Cahaya Ainn dekat bawah ni dulu hahahaha. Untuk pengetahuan sesiapa yang belum tahu, Dua buah novel ini tercalon dalam kategori Novel Pilihan Pembaca. Idea spontan aje cerita di atas. Stress tetiba dapat tahu presentation yang sepatutnya dijadualkan ahad ini, ditunda ke ahad depan. iolsss nak cotiiiiii.

Link untuk vote =D

https://apps.facebook.com/my-contests/vnrych

Thursday, August 13, 2015

Confession of online shopaholic

Assalamualaikum,

Tetibe blur nak taip apa hahaha. Aku rasa aku ada satu penyakit kronik. Penyakit yang tak ada ubat kut. Aku ada penyakit sukaaaaa shopping online. serius, susah betul nak kawal penyakit yang satu ni. bayangkanlah semua benda aku nak beli online. hangbeg, baju, tudung, makeup, sampai botol air dan alat penimbang pun aku beli online. sadis! Alasannya sebab aku ni sangatlah cerewet dan aku rasa kat luar takkan jumpa macam yang dijual di online shop tu.Lagipun selalunya kalau beli online lebih murah dari harga luar. kekadang sampai half price murah dia tau. tadi baru aje aku shoping lipstik elianto. padahal just nak usha-usha je nak cari kat outlet mana ada jual produk tu. sebab adik aku peminat tegar lipstik elianto dan aku try lipstik dia hari tu. rasa macam best je. bibir aku ni sensitif. macam-macam brand aku try termasuklah brand MAC tu tapi still tak boleh pakai jugak. dia akan buat bibir aku kering dan mengelupas serta nampak huduh. loni elianto tengah sale. lipstik harga rm 9.90-rm10.00 weiii mahu aku tak rembat dua ketul. try dlu okey ke tak. harga standard dalam rm 30++ tak silap. hari tu try lipstik revlon. beli online jugak masa tengah promotion, tak boleh jugak pakai. last aku bagi mak aku pakai. sekarang ni aku tengah tunggu tiga barang online sampai. bising mak aku hahaha sebab dia yang tukang received barang-barang tu. sampai mak kata posmen tu dah kenal nama hahahaha.

Rasanya lepas ni aku boleh buat novel tajuk confession of online shopaholic pulak gamaknya. diri sendiri jadi testimonial, gituuuuu.

P/S: Bila gamaknya DPM nak keluar yek?

Thursday, August 6, 2015

Busy dan Anugerah PFP

Assalamualaikum,
rasanya lama jugak tak menaip kat blog ni. dah bersawang rasanya. sebenarnya tak ada idea nak taip apa. eh silap, bukan tak ada idea tapi malas ajelah. sibuk jugak. sem ni bz sebab aku kena mengajar budak shot sem. semput2 aku dibuatnya. yalah nak habiskan lapan chapter dalam masa tujuh minggu. bayangkan kalau sem biasa lapan chapter tu perlu dihabiskan 14 minggu. sekarang ni kena habis 7 minggu. aku pun dah semput, bebudak apatah lagi. bagi diorang subjek matematik ni subjek susah. betul. tak dinafikan memang agak susah untuk mereka. banyak yang aku kena refresh bila mengajar sebab tak ingat benda basic. 

Minggu ni pun ada training dua hari bermula semalam dan hari ini. wajib untuk semua lecturer tapi semalam aku tegar buat kelas je. kelas aku 5 jam plus test takkan aku nak burn macam tu je. bila masa nak ganti? aku seboleh-bolehnya takkan buat kelas malam. yalah, aku tengok jadual diorang dari isnin sampai jumaat pack pagi petang takkan malam pun sibuk nak datang kelas lagi. tensionlah macam tu. so hari ni aku just datang training untuk sesi pagi je. petang aku cabut pergi kelas. budak dah nak exam ni malas aku nak skip kelas pulak. kalau boleh aku nak habiskan silibus sebelum revision week supaya boleh bagi tips untuk final. tapi entahlah. banyak betul masalah birokrasi ni. eh tetiba :P

Pasal manuskrip, aku tengah tulis cerita baru tapi dalam masa yang sama dapat idea baru pulak. entahlah mana nak habis dulu. menulis ni kena ikut mood. selalunya aku akan fokus pada cerita yang boleh bagi mood rajin. kalau rajin satu hari tu boleh dapat berpuluh-puluh mukasurat. betul tak tipu. yang menjadi penghalang aku untuk menyiapkan mss ni sebenarnya mood malas tu je. kalau aku rajin, sebulan pun dah siap. macam cerita Nak Hati Awak Jugak! tu sebulan je dah siap tau. sebab rajinnnnnn loni malas bagilah setahun pun takkan siap jugak hehe.

p/s: dah mengundi untuk anugerah pfp? boleh klik link ni dan undi aku banyak-banyak ek? mana tau boleh panggil mood rajin aku pastu setahun terus keluar dua buku? amacam? 
KLIK SINI https://apps.facebook.com/my-contests/vnrych  untuk mengundi. Thank you in advance :P

Monday, July 27, 2015

Anugerah Penghargaan PFP. Akmal dan Hariz masuk pencalonanlah!

Assalamualaikum, rasanya semua dah tahu kut yang penerbitan fajar pakeer ada buat Anugerah bagi memberi penghargaan kepada penulis dibawah naungan syarikat tersebut. Yang seronoknya aku ada tercalon untuk dua kategori iaitu  Anugerah Novelis Pilihan Pembaca dan Anugerah Novel Pilihan Pembaca (Novel MURIDKU SUAMI AKU? dan NAK HATI AWAK JUGAK!) Jadi kepada pembaca sekalian bolehlah mengundi. tarikh tutupnya tak pasti pulak.

Link untuk mengundi https://apps.facebook.com/my-contests/vnrych sehari hanya sekali sahaja dibenarkan mengundi. Tiap pengundi boleh mengundi tiap hari tanpa sebarang had.

p/s: Terima kasih kepada yang telah mengundi. Yang belum mengundi, silalahhhh undi iolss ya. :)

Wednesday, July 22, 2015

Video Learning Online : Solving Quadratic Equation DAN Cerita baru?

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya. Macam mana raya uolss? Raya iolss tahun ni biasa saje macam tahun lepas. Tak balik kampung but raya di rumah adik aku di KL tu. makanya kami sekeluarga berkumpul disana. nak balik kampung homestay penuh. biasalah ayah aku last minit baru suruh aku google homestay kat kampung nun. memang takdelah yang kosong kan? tahun ni pun aku tak ambil cuti extra. isnin terus masuk kerja sebab nak simpan cuti untuk event yang lagi penting bagi diri aku. walaupun masuk kerja awal, mood raya tetap tak surut. nak buat kerja pun melepet aje. tapi dalam melepet pun sempat jugak siapkan assignment master dan buat video untuk learning online. video tu lama dah duenya tapi disebabkan aku malassss gila nak buat, so tangguhlah dua minggu haha. semalam baru siap tu pun buat ala kadar aje. aku pilih tajuk solving quadratic equation by using 3 diff method. so kepada hadek-hadek yang nak belajar camne nak solve quadratic equation tu, boleh view video yang hakak buat ni. ala kalau korang google kat youtube tu berlambak video macam ni. bebudak zaman sekarang ni senang. apa nak semua hujung jari aje. zaman hakak dulu semua kena bukak buku. mana nak ada internet bagai. loni nak buat essay pun kopipes dari internet, ye dak? lepas tu bila tak boleh nak kopi sebab disable right clik, mulalah nak marah-marah hahahaha.

p/s: projek terbaru dalam perancangan. disebabkan sekarang ada dua manuskrip yang belum terbit tapi sudah siap sepenuhnya, mulalah mood menulis tu malas aje. tambah-tambah sekarang kemaruk layan korea. dari satu cerita ke satu cerita yang lain. peh, tak boleh berhenti. sebab tulah aku malas gila nak mula tengok cerita korea ni. once dah terjebak, sure kau tak boleh berhenti.

p/s/s: video terlalu besar pulak nak upload tak lepas haha. nanti aku try resize balik ke. maap :P

Thursday, July 9, 2015

Tiga Minit Sahaja.

Berapa banyak masa yang diluangkan itu tidak penting. Tak perlu masa sejam atau 24 jam untuk gembirakna hati orang. Cukup sekadar bertanya khabar.......hanya tiga minit sahaja. tak banyak, tiga minit, atau itu pun terlalu banyak untuk diperuntukkan?

Sunday, July 5, 2015

Cerita baru?

Assalamualikum,

 Since DPM sudah pun dihantar pada penerbit, makanya jari jemari menjadi gatal untuk menaip cerita baru. Meh layan teaser sikit.

“Siapa nama awak?” Ikhwan bertanya tiba-tiba. Dia menjeling kad pelajar yang tergantung di leher gadis itu. Nampak macam Inas something?
Inas terdiam buat seketika. Dia tidak menyangka yang lelaki itu akan bertanya soalan tersebut.
“Kenapa sibuk nak tahu?” Inas bertanya curiga.
Kening Ikhwan terangkat sebelah. Aik? Tanya nama pun salah ke? Dah kata satu kumpulan, takkan nak berawak-saya aje sepanjang semester ni?
“Tak boleh tanya ke? Habis tu saya nak panggil awak as “awak” aje ke sampai habis semester ni?”
Inas terdiam buat seketika. Betul juga. Dia pun tak tahu siapa nama mamat ni.
“Inas.”
“Pardon? Nanas?”
Bulat mata Inas apabila mendengar kata-kata lelaki itu. Ini sudah lebih. Berani mamat ni kutuk nama dia depan-depan?!
Ikhwan hanya tersengih apabila melihat perubahan pada wajah gadis itu. Sengaja dia mahu mengusik.
“Sorry, gurau aje. Inas, right?”
Inas menjeling. Mamat ni memang suka betul cari pasal dengan dia. Argh!
“Inas aje ke?”
“Inas Zahra.” Inas menjawab malas.
“Wow, cantiknya nama. Macam...”
“Macam apa?” Inas bertanya sambil menjeling. Itu tak ada lain nak menyakitkan hati dialah tu.
“Okey-okey jangan marah. By the way, I’m Ikhwan. Ikhwan Iman.”
“Iman?” Kening Inas terangkat sambil dia memandang ke arah lelaki itu. Mata memaku pada selipar yang tersarung di kaki lelaki itu, pada baggy jeans dan t-shirt tanpa kolar. Errr, memang sesuai sangat, huh?
“Don’t judge people by their appearance.”
Dus! Terasa setepek jatuh atas mukanya ketika kata-kata lelaki itu menerjah ke gegendang telinganya.



So, what do you think? Cerita ni dah lama bermain-main dalam fikiran. Tahan aje nak taip sebab bagi laluan pada exam. Tapi gaya macam lambat aje nak habiskan cerita ni sebab sekarang dah masuk sem baru. Research Methodology. ingatkan subjek relaks sebab tak ada exam, tapi sama aje tensionnya. nak cari tajuk mende pun tak tahu. But akan taip slow2 jugak. 

p/s: Minggu depan ni free weekend. yahooo tak payah pergi kelas. boleh jejalan shopping raya.

Thursday, June 25, 2015

Dia Putera Mahkota?

Assalamualaikum,
Lama betul blog ni terbiar. Aku bukan apa, tak ada benda nak cerita ditambah sekarang tengah mood exam. Nak tepek entri bab pun rasa macam dah banyak sangat kan cerita Dia Putera Mahkota tu. InsyaAllah next yang akan aku hantar pada editor adalah cerita DPM? tu. Minggu ni last paper tapi yang tak bestnya minggu depan terus start kelas Research Methodology. Tak dan naik tarik napas uolss.Sem ni sem pendek. Hanya lapan minggu sahaja. Sepatutnya aku nak ambil dua subjek ie RM dan juga satu subjek engineering tapi subjek engineering tak offer sem pendek ni. Makanya kena ambil sem depan. Sedih betul. sepatutnya sem depan aku dah boleh mula projek tapi dah tak setel subjek engineering lagi makanya tak boleh mula projek. Lambat lagilah gaya nak habis belajar ni. Hadoi, letih sebenarnya belajar sambil bekerja ni. Isnin-Jumaat kerja, sabtu dan ahad kelas dari pukul 9 sampai lima petang. Penat travel tu aje sebenarnya. Yalah, kelas aku di KL dan aku kerja dekat Pahang pulak. Memang letih. Balik rumah ahad malam tu, esoknya kerja macam biasa. So sem depan aku tak ada cutilah. Aku baru plan nak edit manuskrip DPM tu lepas tu terus hantar pada editor. Nampak gayanya siang malamlah aku nak edit sebelum kelas mula. Editor pun dah banyak kali tanya bila nak hantar MSS. Aku sebenarnya ada dua MSS yang dah siap tanpa edit tapi aku plan nak try hantar DPM dlu. Kalau DPM tu tak menepati citarasa editor, aku akan hantar cerita satu lagi. Yalah, DPM tu kan cerita di alam fantasi hahaha bukan macam cerita yang aku selalu tulis tu. Kalau sesiapa selalu ikut novel aku, tahulah maksudnya. tapi rasanya ramai dah tahu konsep atau genre DPM tu macam mana kan? Aku ada tepek dekat blog ni sampai bab empat puluh lebih. Pepandailah cari sendiri yek.

Tahun ni sebenarnya tahun yang agak sibuk jugak memandangkan aku sedang membuat persediakan majlis besar. Tapi sebenarnya aku dah setel awal-awal lagi part penting. So sekarang relaks ajelah. Lepas raya baru akan buat persiapan secara menyeluruh. Raya tahun ni pun aku tak apply cuti. Isnin tu masuk kerja macam biasa. Kalau ikutkan khamis tu aku tak nak cuti tapi company bagi force leave. hambik kau cuti paksa tu. So kalau DPM tu delay lagi, harap dimaafkan ya. Hahahaha tu je aku nak cakap sebenarnya tapi mukadimah panjang gila.

k lah nak sambung stadi. Tak sabar nak habis exammmmm!
p/S: Jangan marah ya kalau uolss baca entri ni sebab nak tau sambungan entri DPM kikiki.

Monday, June 8, 2015

Apa Perasaan Akmal Bila Anak Dia Pulak Nak Jadi Penyanyi?


“Airis, kenapa buat macam ni? Tengok tangan tu kan dah kotor....” Ariana berkata sambil mencapai beberapa helai tisu di atas meja lalu dilap tangan dan mulut Airis yang comot dengan aiskrim coklatnya itu.
Kting!
Ariana mengalihkan muka.
“Airil! Kenapa campak sudu tu?” Ariana bertanya sambil mengutip sudu besi yang jatuh di atas lantai. Dia hanya mengelengkan kepala ketika melihat Airil yang sedang menikmati ayam goreng. Ariana meletakkan kembali sudu di atas meja. Mata menjeling jam di tangan.
“Nampaknya papa lewat lagi...” Ariana mengumam sendiri. Jam di tangan sudah menunjukkkan ke angka dua petang. Sudah melepasi waktu makan tengah hari namun bayang si Akmal tak muncul-muncul juga.
“Mama, papa mana?” Airil bertanya dengan mulut yang penuh dengan makanan.
“Airil, berapa kali mama nak pesan, kalau makan tu jangan bercakap.” Ariana berkata sambil mencapai tisu lalu tangan dipanjangkan ke arah Airil namun Airil menepis ketika mamanya mahu mengelap mulut yang penuh dengan ayam goreng itu.
“Sayang, sorry lambat. Meeting habis lewat hari ni...”
Ariana mengalihkan pandangan mata ke arah kerusi di sebelah yang sudah diduduki oleh suaminya itu. Tergambar jelas raut kepenatan di wajah Akmal ketika lelaki itu memanggil pelayan tidak jauh dari situ.
“Tak apa. Saya faham. Meeting dengan papa, kan?”
Akmal mengangguk perlahan.
“Papa, tadi dekat sekolah cikgu tanya Airil, bila besar nanti Airil nak jadi apa...”
Akmal yang sedang berbual dengan Ariana itu menoleh ke arah Airil.
“Airil jawab apa?” Ariana turut berminat hendak tahu.
“Airil nak jadi penyanyi...”
Hampir tersedak Akmal ketika lelaki itu sedang meneguk air oren milik Ariana yang sudah tinggal separuh itu. Ariana cuba sedaya upaya menahan ketawa apabila melihat reaksi Akmal itu.
“Airil nak jadi penyanyi?” Akmal bertanya ketika tangan mencapai tisu sebelum dilap ke mulut.
Airil mengangguk laju.
“A’ah. Airil nak jadi penyanyi. Airil nak nyanyi kuat-kuat dekat atas pentas. Airil nak main gitar macam papa...” Bersungguh-sungguh Airil menjawab sambil tangan membuat gaya sedang bermain gitar.
Ariana menggigit bibir, cuba sedaya upaya membendung ketawa yang sudah mahu meletus itu apabila melihat raut wajah Akmal ketika itu.
“Hmm, tak sangka, ada jugak yang menurun ikut perangai papanya...” Ariana mengumam perlahan sambil tersenyum mengusik. Akmal memandang ke arah Ariana dengan raut wajah tak berkenannya.

p/s: Rasanya dah pernah letak kat FB kut sebelum ni? Actually nak taip pasal benda lain tentang Akmal dan Ariana ni tapi banyak lak kertas soalan yang kena staple. Tunggu masa free okey?
p/s/s: Jangan berharap ya, cerpen ni tak habis pun heeeeee. :P

Sunday, May 17, 2015

Jualan Pakej novel dibawah terbitan Penerbitan Fajar Pakeer.

Assalamualaikum, 

Hari ni aku just bagitahu yang penerbitan fajar pakeer ada buat jualan secara pakej untuk keempat-empat novel aku ni. kalau jualan pakej mestilah lagi murah berbanding kalau beli satu-satu kan. dan yang paling best sekali FREE POSTAGE. kau hado? sudahlah murah rm 12 lepas tu free postage pulak tu. mana nak cari noks. tempat lain tak ada. even kalau uoilss beli direct dengan iolss pun takkan dapat harga macam ni tau hiks. so sesiapa yang belum mempunyai koleksi novel-novel iolss bolehlah pm terus dengan Penerbitan Fajar Pakeer. Aku tak pasti pakej ni sampai bila. jadi apa tunggu lagi, minggu depan dah gaji kan so silalah terjah.
 

Friday, May 8, 2015

Review, terlaris dan ulang cetak.

Assalamualaikum,
(Tajuk pun entah hape2)
Lately aku menganak-tirikan blog ni sampai dah bersawang. maklumlah sebelum ni rajin aku tepek entri cerita. tapi since novel Nak Hati Awak Jugak! a.k.a Nak Jadi Kekasih Saya? dah terbit, so tak adalah entri baru. Next projek mungkin Dia Putera Mahkota. tapi rasanya dah banyak sangat bab masuk dalam blog so mungkin tak ada bab baru kut. just akan naik teaser bila dah nak terbit nanti. kali ni tak ada entri cerita baru so kalau sesiapa yang terjah blog ni nak baca cerita baru, maap ya. aku just nak tepek review novel-novel daripada readers je. minggu lepas aku ada sesi signing dengan fajar pakeer. tu next entrilah aku cerita. hari ni layankan aje gambar-gambar yek.(Aku dah mula buat blog macam instagram pulakkk gara2 malas menaip)

biar gambar berbicara apabila jari jemari sudah malas menutur kata. cewaaaah.














p/s: untuk pengetahuan, aku dah tak buka order untuk novel under fajar pakeer. tapi novel sayang awak irham danial masih dibuka. boleh emel di nurulainnismail@gmail.com

Thursday, April 16, 2015

Temubual Bersama Novelis Cahaya Ainn di Putra Fm

Assalamualaikum,

Hari ni tiba giliran aku untuk diinterview. Bagus betul Fajar Pakeer punya startegi marketing ni. Iols masuk radio uoilsssss! HARI NI TAU PUKUL 12-1 PM!.Nothing much to say, nanti dengar tau. Boleh try link ni untuk dengar http://onlineradio2.com/listen/Putra_FM_907.

Apa yang bakal direpekkan oleh aku? Hmm nanti aku akan cerita sikit pasal novel terbaru macam dalam pic kat atas dan....arghhh dengar sendirilah teheeee :P

Friday, April 10, 2015

Muridku Suami Aku dan NAD ZAINAL. eH?

Assalamualaikum,

Lately aku sangat sibuk. Aku sendiri tak tahu apa bendalah yang aku buat sampai sibuk sangat muehehe. Hmm selalunya kalau aku sibuk pun aku sibuk dengan kerja dan belajar. Sibuk dengan kelas dan sibuk nak siapkan assignment. Minggu ni punya kelas kena hantar assignment dan juga ada test. Minggu depan punya kelas pun kena hantar assignment dan juga test. Penat!Kelas dengan bebudak pulak 15 jam kredit seminggu which mean hari-hari ada kelas. kalau tak ada kelas, aku akan studi siapkan assignment dan ulangkaji. bila balik rumah memang melepet ajelah sampai nak makan pun malas. kalau tengah hari pun aku tak keluar lunch, tidur aje. makan aje apa yang ada sebab penat sangat. tak sabar nak habis belajar ni. letih bak hang.

Semalam masa lunch hour, aku tak keluar. aku tidur kejap lepas stadi sikit. petang tu ada kelas dengan budak intensive. bila terjaga, ada wasap dari kawan aku. dia hantar gambar ni.

Aku pun terkejut jugak terus tengok kat ig nad zainal. Okey! Nad Zainal letak dua pos pasal novel Muridku Suami Aku weiiiiiii!

Mahu aku tak teruja. Nad Zainal kot!! Aku pun apa lagi komenlah cakap thanks sebab dia sudi baca novel aku ni. Lepas tu dia terus follow ig aku. Hiks.


Nampak tak apa nad zainal komen kat atas tu? wahhhh dia kata dia melelh air matalah. baca novel ni. hiks. Alhamdulillah MSA masih ada yang sudi baca lagi walaupun novel lama. almost nak masuk dua tahun jugak rasanya. Terima kasih Nad Zainal sebab promot novel iolss kat ur ig. tetiba ramai laks yang request nak follow ig iols tau hehehe.

p/s: Saya suka orang yang terkenal macam nad zainal tapi very humble. dia artis kut tapi boleh follow ig iolss yang entah ape2 ni. lepas tu relaks je bagi review dan tak kisah pun iols nak share kat FB. Takde pun sampai nak ban iols punya novel sebab ambik review dia tanpa kebenaran.Hahahaha peace.

p/s: Oh lupa. sesiapa yang belum dapatkan novel ni lagi boleh beli terus dengan penerbitan fajar pakeer. Di Pbakl pun ada jugak. Nanti datanglah masa sesi iolss tau. ada sikit gift iols sediakan. simple gift aje pun. Hiks.

Tuesday, April 7, 2015

Akmal dalam Nak Hati Awak Jugak!

Assalamualaikum,

 Semalam baru dapat novel Nak Hati Awak jugak! yang Penerbitan Fajar Pakeer pos untuk naskah penulis.So aku pun try belek-belek dalam tu. Aku baca balik kut ada yg salah eja ke. Pada sesiapa yang nak beli direct dengan aku, pada aku ada lebih kurang empat lima buah lagi. Jadi sesiapa nak beli, boleh emelkan detail pada nurulainnismail@gmail.com. Jangan risau, aku memang buka emel hari-hari. Pendek kata emel ni aku tak pernah tutup pun. sebab tu apa-apa urusan aku lebih suka menggunakan mediam emel berbanding pm di FP dan juga whatsapp. So, aku nak kongsi print screen yang aku sengaja ambil untuk tujuan pembakaran kikikiki.



Nampak tak? Nampak tak tu nama siapa? AKMAL! haha apa Akmal buat dalam novel ni? apsal dia lak nak interframe? Kalau nak tahu, kenalah beli dan baca sendiri. Muehehehe.

  • Aku percaya semua yang berlaku pasti akan ada balasan.
  •  Aku percaya kuasa doa itu sangat hebat.
  • Aku percaya setiap perbuatan baik pasti dibalas baik dan begitu juga sebaliknya.
  • Aku percaya Allah itu maha adil.
  • Aku percaya semua yang berlaku di dunia ni tak akan kekal lama.
  • Aku percaya ada sebab kenapa Allah tak perkenankan permintaan kita.
  • Allah tahu mana yang baik dan mana yang buruk.
  • Aku takut jika kesalahan dan dosa aku itu, Allah balas pada anak-anak aku, pada keluarga aku, pada kaum kerabat aku dan pada orang yang aku sayang.
  • Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku, dosa kaum kerabatku dan dosa saudara seagamaku.

Saturday, March 28, 2015

Pesanan novel Nak Hati Awak Jugak! Dilanjutkan.

Assalamaualaiku, atas permintaan, saya lanjutkan pesanan untuk novel Nak Hati AWak Jugak! Sehingga tarikh 31.3.2015.boleh emel ke nurulainnismail@gmail.com untuk membuat pesanan.

Monday, March 23, 2015

Sapa nak oder?

Assalamualaikum,


ada sesiapa berminat nak order mana-mana novel? sila emel ke nurulainnismail@gmail.com


p/s: macam kalefull aje susun macam tu hiks. :P

Istana Sri Menanti

Assalamualaikum,

Wah terasa lama betul ku cuti padahal cuti mula khamis sampai ahad. Minggu ni dan minggu depan cuti lagi untuk habiskan carry forward tahun lepas punya. kalau tak habiskan, nanti burn so lebih baik cuti aje kan. Khamis dan jumaat tu aku ambil cuti sebab nak settlekan hal-hal majlis. kebetulan en tunang balik ke tanah semenanjung ni, so habis setel semua yang besar-besar. alhamdulillah lega, Allah mudahkan semua urusan.

Bila khamis dan jumaat tu dah berjaya selesaikan apa yang dirancang, makanya hari sabtu lepas kami pergi reward diri dengan makan kenduri kawan satu uni yang merangkap roommate aku masa dekat u dulu. kahwin dah semua roommate aku, tinggal aku sorang aje belum hiks. insyaAllah, aku pun bakal ikut jejak langkah mereka :P

So, sabtu lepas aku dan encik tunang telah ke Kuala Pilah untuk menghadiri kenduri kahwin kawan aku, ieka. agak mencabar juga sebab waze tak detect. tapi mujurlah encik tunang tahu jalan memandangkan dia rajin travel bersama keluarganya. so kalau dengan beliau, aku tak risau akan sesatlah. kami gerak awal pagi sebab petang tu encik tunang nak rush ke KL pula. jadi bila dah gerak awal pagi tu tersampai awal pulak. siap kompius mana satu pulak majlis ni sebab ada tiga majlis. makanya encik tunang ajak pergi melawat istana seri menanti. wahhh, kembang hati aku sebab aku memang suka melawat tempat sejarah. begitu jugak encik tunang. seronok betul bila ada pasangan yang kongsi minat yang sama dengan kita, kan? heh. sebab bukan semua suka melawat tempat-tempat sejarah ni. sanggup pulak tu masuk ke ceruk mana untuk memenuhi hajat hatiku yang sekian lama mahu menatap istana lama ini.

tapi bila sampai, tutup pulak. encik tunang memang dah mention maybe tutup sebab sebelum tu dia dah check internet tapi dia bawa jugaklah sebab nak bagi lepas hajat aku kut heh. so dapatlah tengok kat tepi aje macam dalam gambar bawah ni.
Encik tunang kata tak nak turun ke, aku jawab taknaklah. buat apa turun kalau setakat tengok dekat tepi aje. aku jawab dengan nada agak kecewa heh. lepas tu bila nak pusing tu aku dengar suara orang dan nampak ada orang dekat dalam! masuk ikut mana? aku pun selaklah ajak encik tunang cari pintu masuk. dia ikut aje. heh. so dapatlah masuk dalam. tapi sekitar luar ajelah. dalam istana tu tak masuk. encik tunang kata ada satu lagi istana yang dibina sebagai muzium di seremban, nanti bebila dia akan bawa. yeahhh!

dah puas tangkap gambar ( tak puas sebenarnya tapi sebab dah lapar), kita orang terus ke kenduri. tapi sesat lagi. akhirnya sampai jugak. alhamdulillah.
selamat pengantin baru ieka dan pasangan. sorry dapat jumpa kejap je sebab rushing nak balik. nanti jangan lupa datang kenduri kami pulak ye. :p

Teaser 2 : Nak Hati Awak Jugak!

“Sayang...”
“Hmm?” Hana mengangkat kepala.
“You’re so sexy.”
Hana telan air liur ketika Hariz menarik pinggangnya dengan lembut.
“And I want my shirt back.”
Hana mengangkat kepala lagi. Dahinya berkerut. Aik? Tadi puji seksi, tapi sekarang nak baju dia balik ke?
Hariz senyum menggoda. “Sayang, I want my shirt back.”
“Err... okey. Kejap Hana salin baju.” Hana berkata sambil cuba berpusing, namun Hariz masih tetap memeluk pinggangnya.
“I want it now.” Hariz berbisik perlahan di telinganya.
Tangan lelaki itu mula membuka butang di dadanya, membuatkan Hana akhirnya faham. Gulp!
“I missed you so much, sayang.”

p/s: untuk tempahan boleh emel ke nurulainnismail@gmail.com