RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, December 1, 2014

Ahad punya cerita

Assalamualaikum, 

Hari ni kalut sikit sebab aku target nak siapkan article review untuk assignment soliton tu. sepatutnya aku boleh siapkan hari jumaat lepas tapi pagi tu aku baru dapat bahan dan pilih tajuk lepas tu petang just dapat taip sikit je. pukul 3.45 dah cabut dari office untuk gerak ke KL. Aku ingat nak siapkan assignment tu lepas test last weekend tapi dapat call dari classmate kata maybe test tunda sebab ada sorang budak kelas aku dari Johor tak dapat datang. So aku pun apa lagi tutup buku dan bukak laptop siapkan assignment. Aku cadang nak siapkan assignment lepas habis test, bila test tangguh, aku kena tukar plan. kena siapkan sebelum test sebab ada satu lagi assignment yang menanti untuk advanced engineering math. yang tu mujur aku dah buat nota sikit last two weeks so harap masih ada saki baki ingatan aku terhadap tajuk terdahulu hui.

lepas tu nak dijadikan cerita, bila datang ke kampus hari sabtu tu, baru aku tahu yang lecturer aku lupa nak book bilik. makanya mengagaulah kami cari kelas. kelas pulak penuh katanya. sudahnya kami terpaksa ke library. ada kelas kat situ tempat kami ambil exam dulu. lepas tu pulak prof kata esok(ahad) mungkin tak dapat cari kelas, sudahnya terpaksa batalkan kelas dan diganti hari ahad minggu ni. mujurlah kl-kuantan tu dah macam dekat je sebab boleh kata tiap minggu ulang alik. lepas tu pulak isnin tu pepagi buta dah kelas. mujur aku dah habis silibus  sekarang ni. so kelas pun lepak je sambil buat revision.

makanya bila ahad tu tak ada kelas, aku pun apa lagi. shoppingggg time! Tapi memandangkan aku tak suka dan malas nak ke tempat jauh sangat, so macam biasa aku lepak sogo je. atau lebih spesifik lagi gi jalan TAR heh. so ahad lepas dari pagi sampai tengah hari aku di sogo je. sempat terjah jakel cari kain pasang. masa tu pulak ada happy hour harga drop sampai 35-50 sepasang tapi malaslah aku nak berebut. lagi pun aku malas nak beli kain pasang lagi. banyak dah kut baju aku. ada yang tak tempah lagi. target just nak cari kain chiffon untuk viel, kain baju melayu dengan sampin je. yang bestnya dapat bon beli kain opel harga 50 untuk 3.5 meter.

lepas dah habiskan duit masa dekat jakel, terus ke sogo pulak cari perfume. serius pening gila kepala aku bau tester perfume yang banyak gila tu. aku ni cerewet sikit bab bau-bau ni. aku suka versace kuning tu tapi semua dah habis stock. yang ada warna pink je. aku tak suka yang warna pink tu. so pilih-pilih akhirnya aku redha jelah dengan mariah carey punya bau. Aku suka ada satu bau tu tapi Mr F tak suka. katanya ni boleh buat migrain ni. Takpelah. Sebab aku dah tak nak cari yang lain sebab kepala dah pening sampai rasa nak seduttttt je kopi tu sampai balik, so aku setuju jelah dengan apa yang ada. Yang bestnya, salesman tu bagi free handbeg kale pink! OMG cantik gila. aku jadi teruja dengan beg tu berbanding dengan perfume comel tu harharhar. Sebab tahu perfume tu bukan dapat pakai terus pun.

Lepas tu sementara tunggu salesman tu wrap bagi cantik, kami jalan pergi cari handbeg pulak. Target aku nak purple. Dah puas belek, terus bayar. Malas dah nak servey fikir. Lepas tu ada amoi pegang tangan aku suruh cuba maskara. Aku beriya tolak  tapi dia kata seminit je. Aku pun layan. Lepas tu salegirl tu tanya aku pakai maskara ke? Ada pakai alat pelentik bulu mata ke??aku kata takde. Dia pun kata walaupun tak pakai, bulu mata aku panjang eh. Aku pun jawab sebab tu saya tak pakai maskara dengan harapan aku ada alasan untuk tak mau beli maskara tu. So dia pun pakaikan maskara dekat mata aku.Aku tengok macam tak ada beza je harharhar. So lepas berjaya melepaskan diri aku pun cari balik Mr F yang tadi pergi beratur nak bayar.

So lepas tu terus keluar dari sogo dan lepak di KL Bird Park. Harharhar.

Ni bukan di KL Bird Park. Harap maklum
Jadi begitulah aku menghabiskan masa senggang aku sebelum kembali berserabut dengan buku-buku semua.

p/s: This week pergi shopping lagi yeyayy!
p/s/s: Nanti iolss up entri novel eh. sibuk bangat sampai terlupa nak masuk cerita baru. Orang tag nama kat fb mintak entri baru sedar eh sudah lama rupanya tak masuk entri cerita baru. Tunggu tau. Muaxx.

0 140 tukang karut:

Post a Comment