RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, September 22, 2014

Kelas Master Dan Hana....

Assalamualaikum, 
Lately aku sangat sibuk memandangkan kelas untuk sem dua dah bermula. Hari tu short sem masa sepatutnya aku cuti 3 bulan. Tapi sebab ada short sem, makanya cuti hanya dua tiga minggu sahaja sebelum masuk sem baru. Sem ni ni macam kelam kabuttt sangat. Bayangkan dalam ramai-ramai classmate aku, hanya aku je yang lepas untuk register untuk subject engineering. Kawan sekelas aku semua tak lepas. Coordinator aku kata dia tak nak students bawah dia ambil subjek lain sebab nanti susah dia nak buat jadual. So dia pun bagi dua pilihan subjek engineering ( Sem ni kena ambik satu subjek engineering, satu subjek math- Dah nama pun master in engineering math, haruslah ada subjek engineering ni) Jadi semua belajar dari kesilapan iaitu jangan buat kerja last minit, so semua kalut daftar subjek tu so alhamdulillah lepas. Aku pun puas call senior, google dekat internet nak tengok module outline. Sebab aku kalau boleh tak mau dah ambik subjek yang kena buat programming. Sakit kepala nak pikir wei. Subjek yang CO aku bagi ialah Computational Mathematics dan Advanced Engineering Mathematics. Hoi kompius dah ni. Tanya member yang mengajar subjek Core engineering dekat fakulti engineering tu, dia kata kalau ikut dia belajar dulu, computational maths ni takde programming, lepas tu dia tak pernah ambik subjek advanced engineering math, aku call senior pun dia kata masa dia ambik tu takde programming bagai ni. So, muktamat, ambik computational maths.

Yang tambah kelam kabutnya, Jumaat tu dapat jadual esok sabtu tu terus kelas. Perghh nasib baik kelas tengah hari sampai malam, sempatlah jumaat malam lepas balik kerja tu nak kemas kain baju topup touch n go isi minyak segala. Mujur tak perlu book hotel macam selalu. Lepak rumah adik aku je. Tapi the scary part is, bila masuk je kelas computational tu, semua lelaki. Ok, tu tak scary lagi sebenarnya. Bila lecturer dia brief pasal couse outline, aku nak macam whaaaaaaaat?? Apa ni? Project je dah 50%? Dan major programming pulak tu? Dan semua dalam tu adalah engineer. Erk! Lecturer tu siap bagi lagi softcopy tender supaya engineer dalam tu boleh buat tender guna format yang betul. Aku macam..what am i doing here? Aku ni cikgu math tau, bukan engineer nak blaja buat tender. Bila lecturer bagi rehat untuk solat asar, aku dengan kawan aku terus kata weiiii kita kena tukar subjek ni!!Mati kita lagu ni hoiiii. Lebih kuranglah dialog tu. Aku pun cari kelas satu lagi tu dan intai kat pintu. Nampak lecturer pompuan. aku macam aisey, pompuan mesti cerewet kuikuikui. Macam si tukang taip ni jugak. Tapi bila nampak ada nombor-nombor dekat slide dan kat white board, baru rasa Ha! Ni baru kelas yang betul nampak nombor tulisan sanskrit tu. Haha. Makanya terus daftar subjek tu guna ipad kalut-kalut sebab takut dah penuh koata, maka kitorang pun masuk je kelas tu. Barulah bernafas sikit. Rupanya itu subjek math yang perlu diambil oleh budak engineering tapi under fakulti engineering. Barulah nampak spesis sama jantina dalam tu. So sekarang ni aku tengah berjerut dengan assignment yang boleh tahan susahnya tapi aku lagi rela hadap benda ni dari programming. Bak kata ada sorang kawan sepejabat si lecturer engineering kat kolej aku tu, manusia tak normal je yang suka programming. Dia jawab macam tu sebab aku tanya, eh bukan korang lelaki suka ke benda-benda programming ni? Wahahaha.

Ha, panjang pulak ceritanya. Aku awal-awal tadi nak bagitahu pasal gambar kat bawah ni. Nampak tak nama siapa yang ditag oleh BenangHijau tu?Dan nampak tak nama shawl tu nama siapa? Ha tu nama aku yang suggest. Hana, aku kata Hana ni dalam bahasa jepun maksudnya bunga, semoga si pemakai shawl tu akan cantik dan berseri macam bunga. Heh. Tak sia-sia ambik bahasa jepun satu sem. Sekarang lupa dah apa benda yang aku belajar dulu. Hana tu jelah yang aku ingat sebab tu nama tu aku letak sebagai pasangan Hariz. Hana-Hariz.

Jadi, jomlah beli shawl Hana ni, mana tau jumpa 'hariz' korang ke kan. *Jongket kening dua kali*. Thanks jugak dekat BH sebab bagi hadiah shawl freeeee.  Tak sabarrrr nak tunggu.

0 140 tukang karut:

Post a Comment