RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Thursday, March 20, 2014

Sedihh..

Assalamualaikum,
dah lama tak post entri luah perasaan. haha. lately aku sibuk sikit since kelas pun dah mula. kelas hujung minggu. dua hari untuk satu subjek. bayangkan dua hari satu subjek macam mana rupe?? bila aku masuk kelas, serius aku rasa macam terputus hubungan dengan dunia luar hahahaha. tapi master susahlah. serius susah. this semester aku ambil dua subjek je. bahasa jepun dengan method of engineering mathematics. seriuslah susah. sedih je rasa huhuhu. nak give up pun ada. subjek math tu lagi lah susah. semua kena proof je. lecturer bukan terang semua. skip2 je dan yang lain semua cari sendiri. bagi aku youtube banyak bantu. dia explain mana2 part yang lecturer aku tak explain tu wakaka. kalau dalam exam boleh tengok youtube confirm aku dapat A++. yang subjek jepun pun susah. susah nak ingat the hiragana tu. tapi compare subjek jepun dengan subjek math, aku lagi sanggup hadap jepun. kalau aku stadi math tu satu hari suntuk buat satu soalan tu memang perkara biasa. proof sana sini. sakit otak aku kena fikir. nak tahu contoh macam mana soalan aku kena buat? aku bagi contoh soalan masa aku ambik degree dulu.

Proof that 1-1=0.

ha....gitulah salah satu soalan yang aku kena buat. tu level degree. cuba bayangkan level master tu macam mana? tak botak kepala??


3 140 tukang karut:

Nvel Addct said...

Dugaan belajar... Nak smbg masters kan? Biasa la tu.. Apa pun, kena kuatkan semangat okay ;)

Cahaya said...

kak nvel>> susahhh. sedihh sobss..huhu.

Nvel Addct said...

Xmo sedey2...utk masa depan gak kan?
Oh ya... Dgr citer MSA nak buat adaptasi ye? Ah.. Tidakkk.. Tiba2 terasa plak... Hiksss...

Post a Comment