RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, November 9, 2013

Bangsa kita bukan bangsa LEMAH!


Percayalah. kita bukan bangsa lemah. banyak sejarah silam tentang bangsa melayu telah digelapkan oleh penjajah. bagi mereka, bangsa melayu akan lemah jika kita sendiri yang fikir kita bangsa lemah.

~ Generasi kita disogokkan dengan gambaran bahawa Melayu adalah ketinggalan zaman dan kolot. Sejarah kegemilangan kita sengaja dihitamkan oleh penjajah Barat pro Zionis, disokong para pemikir Orientalis.Mereka amat berkuasa menentukan arah hala-tuju sosio-politik dunia di samping mengawal kurikulum pelajaran sejagat lalu menulis sejarah termasuk tentang tanah-air kita mengikut kaca-mata dan kepentingan mereka sahaja. Rangkaian Zionis serta sekutu mereka yang bergerak di balik tabir sambil memakai pelbagai topeng untuk meneruskan penipuan ini kerana memang mahukan umat Islam sentiasa rasa kerdil dan celaru jatidiri akibat kurang faham hakikat asal-usul kita yang sebenar. ~ rujuk : SINI

~ 1515-tarikh yang digelapkan oleh sejarawan barat-tumbangnya kerajaan portugal dan ditegaklah kesultanan melayu di Eropah hasil usaha srikandi Melaka - Tun Nyemah Mulya~ (1515, Faisal Tehrani)
 ~ Tuan Nyemah Mulya membelah lautan ke Portugal dengan dua misi :
          1) Mengotakan janji kepada Albuquerque mengebumikan jasadnya di Lisbon.
          2) Menawan Portugal.

p/s: aku suka pergi melaka dan tak jemu-jemu kalau diajak ke sana dan sampai sekarang aku tak tahu, di mana tapak istana melaka yang dibakar oleh tentera Portugis dulu? yang mana semua barang berharga di dalam istana itu diangkut ke Bahtera Flor de la Mar untuk dipersembahkan kepada Raja Portugal? Bahtera yang turut diisi dengan anak-anak bangsawan melayu melaka yang masih perawan untuk dipersembahkan kepada Raja Portugak untuk dijadikan dayang puteri-puteri Raja Portugal?

0 140 tukang karut:

Post a Comment