RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, November 9, 2013

A writer never has a vacation.

Assalamualaikum
 Just jumpa pic ni dekat FB terus masuk blog. yes. indeed. memang betul. penulis macam aku memang tak ada istilah 'bercuti'. even pergi bercuti dengan family pun laptop akan diangkut bersama ke sana ke mari. laptop tu makan space banyak dah kan makanaya aku decide beli ipad mini dan keyboard untuk senang angkut. sumbat masuk dalam hangbeg je. walaupun pergi holoday mana-mana kepala tetap fikir pasal manuskrip. apa jadi kalau sekian-sekian. macam mana nak buat watak ni sekian-sekian. scene mana paling cantik nak buat sekian-sekian. cant help. benda ni sentiasa bermain dalam fikiran. even nak berangan pun tengok masa kan.hahaha.
lagi-lagi penulis separuh masa macam aku. monday-friday kerja hakiki. saturday-sunday menulis. kalau rajin sikit, malam antara monday - friday tu boleh menulis sikit. kira kalau diikutkan, penulis ni bekerja tujuh hari seminggu tapi kami penulis, enjoy dengan kerja kami. just untuk hiburkan anda si pembaca. 

happy saturday uolls.

3 140 tukang karut:

Syafa Arshad said...
This comment has been removed by the author.
Syafa Arshad said...

Betul cakap akak.. :)
Even tengah belajar pon kita boleh teringatkan pasal manuskrip .. huhu

Cahaya said...

syafa>>kannnn..nasib baik masa akk belajar dulu takde cita2 nk jadi penulis..kalau tak sure struggle nk siapkan final projek dengan mss..hehehehe.

Post a Comment