RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, October 21, 2013

Love Somebody ( Maddi Jane Cover)

Assalamualaikum,
selamat hari isnin. hari ni ada yang monday blues ke? aku macam biasa kelas enam jam. tak sempat nak monday blues bagai. kelas pagi-pagi buta lepas tu tengah hari straight sampai balik kang. so sekarang ni ada gap sekejap bolehlah nak makan ke apa kan sebab kelas nanti start time lunch hour. sungguh tak kacak betul jadual untuk sem ni. banyak kelas aku dia letak lunch hour. dengkilah tu kan aku selalu balik  tengah hari makan masakan mak aku. heh.

okeylah sebenarnya aku nak share sesuatu. malam tadi aku jumpa VC lagu ni. 1st dengar terus jatuh cinta haha. memang rutin hidup aku yang membosankan itu aku penuhi dengan melayan youtube sebelum tidur kalau aku dah fed up nak mengadap manuskrip bagai. movie pun dah takde stok nak tengok makanya aku akan bukak youtube tengok VC yang menarik. so aku TERsearch lagu ni. lagu apa? sila lihat di bawah. sekian, :P












But if I fall for you, I'll never recover
If I fall for you, I'll never be the same

I really wanna love somebody
I really wanna dance the night away
I know we're only half way there
But you can take me all the way, you can take me all the way
I really wanna love somebody
I think about you every single day
I know we're only half way there
But you can take me all the way, you can take me all the way


( i keep repeating this song over and over again. tak dengar lagu lain dah. i really loves someboday, yeahh, it's you. who? yeah..YOU)
aku memang minat si comel maddi jane ni sejak dulu lagi. dulu dia kecik comel je. sekarang dah besar si maddi ni. comels gitu. dulu dia fames dengan lagu 'impossible'. nak tahu silalah seach sendiri. aku lebih suka lagu-lagu cover yang dinyanyikan oleh si maddi ni. sebab dia ada cara sendiri dan tak terikut dengan penyanyi asal. lepas tu nampak cara dia nyanyi macam lebih fun. macam lagi love somebody yang mana penyanyi asalnya maroon 5, maddi nyanyi dengan cara yang sweet bagi aku. dia express feeling dia seolah-olah dia jatuh cinta dengan seseorang dan nak bagitahu orang tersebut. susah nak describe, korang tengok sendirilah. lepas tu compare dengan maroon 5 punya VC HAHAHAHA. aku dah tengok VC M5 tu. errr..bebudak bawah 18 sila jangan tengok hahaha. pape pun aku tetap suka lagu-lagu maroon 5. Cuma VC dia agak errr..sila isi tempat kosong.

p/s: Tadi dapat call dari editor bertanyakan tentang sesuatu, tetiba dia tanya benda yang buat gue sentap. buku baru bila nak hantar???errrr. takut gue hahahah. yeeee, i'm working on it.*sengih bersalah sebab repeat running man berbelas kali dan tolak mss jauhhhh ke tepi*

2 140 tukang karut:

Anonymous said...

Student lg rupanya :)
Nt bad Maddi ni...sy pun mmg suke M5..
Peminat running man jugak?? Lol..
We all pun sll watch RMan punya reruns :))

Cahaya said...

anon>>saya student?wahh feeling muda tetiba hehehe.best kan maddi ni?sweet je. yap. saya memang kipas susah mati RM. welcome to the club. heh.

Post a Comment