RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Thursday, July 4, 2013

Seandainya, Aku Jatuh Cinta Lagi...

Assalamaualaikum..
selamat malam, ehh..dah pagi rupanya. just short and simple entry. nak bagi tahu sesuatu, petang tadi around 4.30 macam tu, dapat call dari editor. dia cakap manuskrip akmal + ariana dah boleh masuk editing. syukur alhamdulilah. tapi semuanya masih terlalu awal. if ada rezeki, insyaAllah soon kita akan dapat tengok akmal + ariana versi cetak. saya mengharapkan doa kalian semua semoga semuanya berjalan lanacar dan dipermudahkan. apa-apa nanti saya akan update lagi berkenaan novel tersebut. sebagai penghargaan saya terhadap sokongan Akmal + Ariana, terimalah sedikit teaser. hee.

                                                                               ***



“Saya cuba melindungi awak, Ariana.”
“Oh really? From who?” Ariana bertanya separuh mengejek.
“From me. Saya tak nak awak terluka lagi sedangkan saya sendiri hidup dalam terumbang ambing. Saya perlu uruskan hal papa dulu sebelum saya...”
“Sudahlah Akmal. Saya dah malas nak dengar lagi. We are done.”
“But...”
“Keluar. Saya tak nak tengok muka awak lagi. I hate you! I hate you damn much!” Ariana memusingkan tubuh menbelakangan Akmal. Air mata yang cuba ditahan sejak tadi, mengalir juga. Akmal yang terkejut dengan kata-kata Ariana itu hanya mendiamkan diri. Dengan langkah yang berat, dia berjalan kelaur dari pejabat tersebut.
Ariana memejamkan mata apabila telinga menangkap bunyi pintu di tutup. Dia tahu Akmal sudah pergi. Pergi dari bilik tersebut dan juga pergi terus dari hidupnya. Beginilah pengakhiran kisah hidup dia dengan Akmal.
 P/S: Jangan mara weeeee :P

8 140 tukang karut:

Marina said...

Alhamdulillah...bestnya! Missing Akmal badly...but geram dengan dia, hope Ariana jual mahal sikit dengan dia hahah! Thanks cik Author!

Cahaya said...

marina>> thx akak. doakan semoga semuanya berjalan lancar ye :)

Eit@ mohamad said...

Cahaya sikit nyeeeer akk dh rindu ariana n akmal ni , huhuhu bila novel nk kuar bulan depan ke

Cahaya said...

eita>> heeee..kn kasi sikittttt je dulu. nanti dah tak suprise..hehehe..tak tau lagi..kalau dah masuk editing tu, tak lama lah kot. lupa lak nk tanya untuk keluaran bila.tapi ada jugak yg kena edit2 nanti tapi editor kata better masuk editing dulu baru edit. cepat sikit kot. hehe..insyaAllah nanti akan saya update bila dijangka keluar..doa-doakan semuanya berjalan lancar ye kak..hehe..

Eit@ mohamad said...

Akk doa kn semoga sagala urusan cahaya allah permudahkn amin... in sha allah

Cahaya said...

eita>>thx akak. heeee. nanti apa-apa saya akan update. tak sabar nak tgu akmal + ariana versi cetak. siang malam mimpi depa je. hehehe. :)

idarohaina said...

dah habis baca ariana n akmal di blog...hehehe taksabar nak tunggu versi cetak.

Cahaya said...

ida>>gigihnya habis baca semua sekali..heeee...

Post a Comment