RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Tuesday, January 29, 2013

Review : long dress. feeling like princess.

Assalamualaikum,

Best tak tajuk entri aku? :p
Sebelum ni kan aku ada buat review pasal website http://arlene.my/ kan. semalam aku dapat mesej dari owner tu kata dia bagi voucer 50% sebab aku tulis review pasal baju2 kat blog dia. serius aku tulis tu takde niat pun nak minta apa-apa. aku tulis sebab bagi aku memang baju2 dia murah dan berbaloi sebab kualiti dia ok dan murah. aku tak tahu mana owner tu tahu aku ada tulis review blog tersebut. yang penting next aku akan dapat half price. hik2. aku dah target nak beli maxi hoody kale biru tapi tunggu bulan depan sebab aku baru je beli pepel ni. memang puas hati. aku plan nak pakai dengan cardigan yang aku baru order tadi.

aku beli yang black dan turqous. memula nk beli black ngan light grey tapi tak ada. aku ambik aa kale turqous. kira wishlist aku masa dalam entri NI dan tercapai


oklah. kali ni aku nak cerita pulak kat mana selalu aku beli maxi dress yang boleh pakai pergi function or dinner. setakat ni aku beli je tapi tak pakai lagi. tak tau bila nak pakai sebab aku pun suka beli dah mudah jatuh hati dengan benda2 cantik macam tu. antara baju yang aku beli ialah jengjengjeng.






 cantik tak? bila pakai tu feeling2 princes tau. tapi aku tak pernah pakai lagi sebab tak ada function best. simpan dulu.

 yang ni kain dia sangatttt. tak tahu nak kata. lembut dan berat. memang best je pakai sebab dia ada hood. aku memang suka benda2 yang ada hood ni. bila nak pakai pun tak tau lagi. ;p
 
baju yang atas ni aku tak beli lagi. tapi aku ada beli set maxi and blazer macam kat atas tu. tadi cari tak jumpa lak gambar tu. dah habis kot. yg atas ni aku berkenan jugak. memang duit aku habis banyak kat shopping online je. nak berjalan keluar pergi shopping complex tak jumpa mcm yang aku berkanan. so kalau korang nak tahu aku beli kat maan, bolehlah beli kat sini

p/s: nyesal tak borong dress kat singapore. murah2. 10 dolar sepasang. rugiiiiiiiii!!

9 140 tukang karut:

ladydaisy said...

sis,maxi dress pink tu beli kat mana? bole share tak?

Cahaya said...

ladydaisy>> sy beli dekat sini je. https://www.facebook.com/menyampahakutengokkau?fref=ts

Honey said...

Aaaa...brapa ek?pelik nape xleh view fb dia. Private kot eh?

Cahaya said...

ye kot. nk ke? kalau nk leh bg FB awk? sy bg link dia kat msg fb..

Honey said...

Boleh...fb saya nur hanani adris

Anonymous said...

cntik sgt dress pink..bole share kt butik mne??
tgah cri bju dinner p xjmpe lg butik yg ade bju uptodate..thanx!!

Cahaya said...

anon>>sy dh bg link dekat komen di atas tapi maybe tak leh view sebab dia privatekan..

Anonymous said...

Salam. Saya berminat dengan dress warna pink kat atas. Mohon bantu saya untuk link kan dgn pembekalnya. FB saya Diha Rauza. Terima kasih.

Anonymous said...

saya nk dress pink tu .. cantiknya .. dinner lagi 3minggu .. pls..
share kat mana
fb: cahaya yang mudah

Post a Comment