RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, January 9, 2013

Permulaan Tahun baru yang agak hmmmmm.

Assalamualaikum,
hari ni dah 9 jan 2013 dan ini bermaksud dah 9 hari kita berada di tahun 2013. macam mana permulaan tahun baru korang? okey? tak okey? relaks je sudah. tapi memang mudah nak cakap 'relaks' lah. benda kecik je. memang mudah nk cakap macam tu kan sebab kita tak mengalami apa yang orang tu alami. macam aku, permulaan tahun baru ni ada yang tak okey, ada yg okey. yang okey sebab novel dah terbit. yang tak okey banyaklah. jadi kesimpulan awal yang aku boleh buat, permulaan tahun baru ni bagi aku tak berapa okey sangat. serabut + stress. minggu depan insyaAllah aku akan mula bercuti. bercuti ke mana tu nantilah aku cerita. tapi nak boleh ke bercuti tu memang serabutlah. mula-mula aku dpt tahu cuti dibekukan, tapi mujurlah tarikh aku apply cuti tu tak kena dengan frozen time tu. lega satu. yang kedua, semalam aku dapat tahu final exam budak2 ni dianjakan awal sebab ada Go-Kart. yang buat aku stressnya. time aku jaga exam yang dianjakkan tu, kena masa aku cuti. pastu serabut aku nk cari replacement. tension aa. bagi tahu last minit. huh. bila aku dah dapat lecturer yg nak ganti, aku kol Exam unit, dorg kata jangan tukar dulu. dorang akan finalize jadual balik. so sekarang aku terpaksa tunggu. pening aa. sakit kepala otak aku pikir. lepas tu exam kali ni aku jadi head invigilator dekat dewan. 3 x pulak tu. manalah aku reti. tapi yg tu aku malas pk. hentam jelah. belasah je. ni antara tugas-tugas ketua pengawas :
 
Responsibilities of Head of Invigilator. 
a.        The Head of Invigilator must report to the Examination Officer or his / her representative at examination’s office at least THIRTY (30) minutes before the examination starts. The Head of Invigilator will get sealed envelope containing the examination question papers and a list of names of students sitting for the examination.
b.       The Head of Invigilator will verify the attendance of the Invigilators and Assistant Invigilators (runner).
c.        The Head of Invigilator has to instruct the Invigilators to distribute the answer booklets, attendance forms, and other necessary document needed to all desks. The distribution must be completed the latest FIFTEEN (15) minutes before examination starts.
d.       The Head of Invigilator has to instruct the students to enter the examinations room/hall FIFTEEN (15) minutes before the examinations starts.
e.        The Head of invigilator has to ensure that the students’ attendances are recorded correctly.
f.         The Head of Invigilator will announce the start and end of the examination time. He also needs to announce to the students when there is only FIFTEEN (15) minutes left before the examination ends.
g.        The Head of Invigilator is to remind the students about the examination misconduct.
h.       If any student is allowed to leave Examination hall/room for a specific purpose and then return to the hall, the Head of Invigilator must ensure that the student is under close observation while he is outside the hall/room.
i.         The Head of Invigilator is allowed to bar students who disobey the examination regulation from sitting for the examination.
j.         The Head of Invigilator must report any incident which is against the examination regulations to the Examination officer or the representative immediately after the examination.
k.       The Head of Invigilator may allow any student to leave the examination hall if the student wishes to submit the answer booklet earlier than 15 minutes before the examination ends.
l.         The Head of Invigilator must instruct the invigilators to collect the answer booklets/papers while students remain seated. Empty or unused answer booklets/papers must be collected separately.
m.     The Head of Invigilator is responsible for counting and verifying the number of answer booklets/papers collected.
n.       The head of Invigilator is responsible for handing over the answer booklets/answers to the Examination Director or his representative. Answer booklets/papers that are empty or unused are also to be submitted.
o.       The Head of Invigilator is not allowed to suspend, postpone or cancel any examination without the agreement of the Registrar.
p.       The head of Invigilator has to verify the attendance of the Invigilators and Assistant Invigilators to the Examination Officer or his representative at the Examination’s office after the examination.
q.       The Head of Invigilator has to gather all information/evidence pertaining to any case related to the violation of the examination regulation and to surrender the information/evidence to the Examination Officer or his representative.
r.        The Head of Invigilator is responsible to make sure that the examination runs smoothly.
s.        The Head of Invigilator is given the authority to take necessary action in order to prevent any misconduct.
 
cuba kau fikir, dengan masalah lain lagi, macam mana aku tak stress? nak bercuti pun tak tenang. huh!
 
bye!
 

0 140 tukang karut:

Post a Comment