RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, December 30, 2012

Hasil rembatan shoping hari ini.

Assalamualaikum,
ada yang belum tidur lagi ke malam-malam minggu ni? aku biasalah selalu time cuti ni lah nak maraton movie pastu sambung taip novel baru. ya, walaupun novel aku akan launch tahun depan in jan, tapi idup harus diteruskan. begitu juga novel aku. ahaha. hobi aku kan suka buang masa depan lappy sambil berangan. lepas tu terhasillah novel dalam bentuk cetakan. ahaha.
 
okeylah malas nak mengarut malam-malam ni. aku cuma nak tepek dua tiga keping gambar je. hari ni aku dating dengan mak aku. shoping sikit cari barang untuk persiapan ke singapura tahun depan. pejam celik tak sampai tiga minggu aku akan fly ke sana. fly lah sangat kan padahal seberang laut je. okeylah hari ni aku keluar dengan mak aku dalam pukul satu lebih kurang macam tu. dalam kepala aku dah bayang sure sale berlambak gila sebab balu lepas banjir kan. soa ku pun semangatlah memandu ke tempat yang di tuju. bila dah sampai megamall, perghh orang ramai gila. nak berhenti tepi beli tiket parking pun tak lepas sebab orang ramai sangat. kereta belakang pulak macam tak berani nak lalu mungkin takut tak lepas. yelah kereta aku bukan kecik. huahuahuha. lepas tu terpaksalah aku mintak mak aku turun tolong beli tiket parking sementara aku pulak kena tawaf pusing balik satu megamal tu nak ambik mak aku. bila dah pusing, aku pun jalan dan terus ke tempat paking yang aku nampak sebelum ni. agak jauh jugak nak menapak sebab luar kawasan. nak naik parking dalam bangunan aku kurang konfident sebab dia pusing-pusing. mau pening aku dalam kereta tu nanti.
 
lepas dah setel apa semua, aku pun berjalan dengan mak ke ke dalam megamall. memula aku turun ke pakson sebab tu tempat paling teruk dilanda banjir. kah3. tapi bila masuk je rasa macam eh, betul ke banjir minggu lepas? siap sampai pinggang lagi. ni tak de apa pun. macam biasa je. so aku ngan mak aku pun jalan-jalan tengok kasut. memanglah tulis sale 70% tapi aku tak mudah tertipu. dah kau up harga dua kali ganda pastu kau letak signboard 70% tu ingat aku nak percaya? pastu aku singgah booth carlo rino tengok heels. aku memang suka carlo rino. aku ada dua handbeg carlo rino and ada member card dia lagi. tapi tak pernah beli kasut dia lagi. aku ada berkenan satu heel tu tapi aku hold dulu sebab nak cari snikers dulu. tu tujuan utama. pastu jalan lagi jumpa booth larry. ha yang ni aku memang dah aim nak beli.
 
                                                      ni kasut larrie yang aku nak beli. harga rm 109.90
 
 
bila aku nampak kasut ni memang aku nak beli lah. tapi aku tak berkenan pulak bila dah tengok depan-depan sebab gam dia tak kemas. even kalau tengok gambar ni pun nampak gam dia yang terkeluar. harga mahal kot tapi kenapa rasa macam standard beli kat pasar malam je? kalau pakai memang selesa tapi gam? orang yang buat ni macam tak pandai je. gam terkeluar kot untuk harga seratus lebih? haruslah aku tak beli tapi aku cakap kat mak aku kalau dah takde sangat kasut lain, aku akan beli jugak. pastu aku naik ke popular. dalam pakson tu ada tangga yang bersambung ke popular. misi seterusnya aku aim yang ni lak..
 
 
 yang ni pun aku memang nak cari. nampak macam best je. lagi pun aku rasa gelisah pasal bahan bacaan sebelum tidur dah takde. asyik ulang baca hikayat cinta/ contengan jalanan je. novel lain tu aku malas nk ulang baca sebab aku sebenarnya style baca sekali je kalau novel cintan ni even novel aku tulis sendiri. kalau baca pun aku akan skippppp banyakkkk muka surat. bosan wei baca banyak-bantak kali. tapi kalau buku harry potter tu beratus ratus kali pun aku tak muak. tapi ksg nk selak baca harry potter sebab nanti jadi tak leh tidur. haha. im obses with harry potter okeyyy!
 
lepas tu aku ajak mak aku naik tingkat atas, aim seterusnya ke butik carlo rino tambah-tambah ada sale macam ni.
 
 cuba cakap siapa yang tak teruja? even tak terpikir nka beli sebelum ni pon sure korang akan nak beli jugak kan? tambah-tambah branded kot.
kasut brand carlo rino ni woi. rm 19 dapat dua lagi.
 
tapi dah lumrah alam. apa yang kita nak tak semua dapat. lepas cuba 5 6 pasang kasut. aku akhirnya membuat keputusan tak beli kasut ni sebab tak ada saiz. ada saiz pun tali dia mcm nak terputus. nampak tak amoi dalam gambar atas tu? sian dia. sabar melayan aku. dia terpaksa cek saiz kasut dalm stor 5 6x. hoho tp last2 aku tak beli. dah takde saiz kan. nak buat macam mana. lepas tu aku gi vincci dan rucini sekadar mencuci mata sebab aku tak suka sangat design vinci. tak berapa cantik di mata aku. lepas tu aku kembali sedar akan matlamat utama aku ke megamal hari ni. cari sneakers!
 
 
aku pun ajak mak aku jalan ke wing sebelah sana. tapi sempat singgah kedai apa tah untuk tengok kasut bum. ada yang aku berkenan tapi aku hold dulu. jalan lagi sampai kedai verns. macam tadi, 4 5x cuba kasut kat situ. aku minta kasut bum kale itam tali merah. pakai punya pakai mintak saiz lain n pakai lagi pastu gi kat cermin posing sana sini. pastu aku ambik kasut lain kale pepel n pakai. mintak saiz lain pastu mula keliru. mana lagi cantik? aku tanya mak aku. mak kata yg pepel ok sebab yg itam mcm nak tercabut je sebab permukaan dia tak cover sangat. aku kompius lagi. aku nk itam merah sebab mencapap sikit tapi dalam masa yg sama feveret kale aku ialah pepel. rasa mcm aku bakal mengkianati diri sendiri sebab pilik itam merah. sekarang ni pun dah rasa dikhianati hati sendiri sebab bnyk barg aku kale pink sebab pepel sush nk cari. pink is my second choice. sampai opis mate aku pun ingt aku ske pink. haih. aku die hard pepel tau.
\setelah perpikir sabil berposing dalam butik macam butik tu aku punya, last2 aku ambik...
 
nilah kasut bum aku beli. comel di mata, comel juga di hati. ( jgn dikenan kasut hitam merah itu. itu namanya curang)
 
dalam masa aku dok berposing di hadapan cermin tanpa menghiraukan orang ramai, aku tergrab kasut yang lain pulak. wedges ni aku berkenan sebab ada pepel. (seee i told you that i'm die hard fan pepel. percayalah...) yg ni aku tak pk panjang sgt sebab tak ada saingan. haha. ada satu lg kale putih itam. totally not my taste. yakssss.

kasut ni beli sebab my gladiator dah tercabut tapak. sedihhh sebab nak boleh ke jumpa kasut mcm my teste tu punyalah susah. aku memang cerewet gila bab kasut. cantik kat mata orang belum tentu cantik kat mata aku. cantik kat mata aku maybe cantik kat mata orang jugak sebab aku teste aku tinggi. ahaha. just joking.
 
jadi itulah hasil rembatan aku untuk hari ini. ada plan nak beli pelapik brake kaki tapi tak jumpa yang sesuai. hold dulu. kalau korang nak tahu, aku bajet untuk snikers je rm120. tapi sebab kasut bum tu harga rm49.90, tu aku rembat wedges tu. harga pun sama. so termasuk novel harga semua sekali rm 120 kan. seee? asal aku bajet untuk SEPASANG KASUT ialah rm120. sekarang dengan rm120 aku dpt 3 barang. mana den tak puas hati kan?
 
 
so bila dah setel semua, aku pun ajak mak balik tapi nak singgah bayar duit kereta kat ambank. ambank ni aku tahu satu tempat je. mak pulak nak beli towel so aku pun nk gi giant. tapi sebelum gi giant tu aku nk byr duit kereta dulu tapi yang tak boleh bla nye boleh dah sampai giant mak aku ckp kata nk bayr duit kete. terus aku rasa mcm nak hempuk kepala kat cermin tingkap. macam mana boleh lupa padahal tu antara tujuan utama jugak. jadi terpaksalah aku pusinggggggg balik. jauh kot. giant pun ramai. aku give up dulu. nak bayr kete pun satu hal. 1st time byr aku tak tau nk buat apa. nasib baik ada kapel malay-cina kot tolong. diorg tgu sampai aku dpt buat bayarn sebelum pergi. sempat say thanks kat dorg. kalau dorg takde memang aku blur dah. bila dh setel, aku gi giant semula. sampai giant ya ampunnnn! ramai gila orang. kat sini mak aku tak jadi beli towel sebab tak ada yg best. brg aku pon takde jugak jadi aku just beli satu dua benda je sebelum balik. sampai rumah dekat 7 lebih. memang puas hati hari ni. haha. sampai sakit kaki aku tekan brek, minyak. gear neutral tu memang aku guna setiap kali berhenti kat traffik light. lenguh kaki nk tekan brake je.
 
jadi sekianlah cerita aku kali ini. next tima aku cerita pasal hal lain pulak. skg ni malas lagi lah. tengah semangat maraton drama gokusen untuk kali kedua. dulu dah tgk pastu delete n ni download balik sebab novel terbaru aku pasal budak skolah vs cikgu skolah. kan ke sekarang ni sibuk nak 'back to school'? so aku pon nak kembali ke sekolah lah. hehe.
 
ok bye.!

 
 
 

4 140 tukang karut:

muhai rizal said...

upload gambar pakai heel

Cahaya said...

muhai>>sy tak upload gmbr sendiri..haha..

muhai rizal said...

tp cantik tau kalau u pakai...hehe

Cahaya said...

muhai>> mana u tau? haha :P

Post a Comment