RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, November 21, 2012

TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 MEMANG SUSPEN

Assalamualaikum...
tadi baru je habis tengok twilight saga breaking dawn part 2. pearghhh. terbaik dari ladang. memang saspen. kalau ikut buku dia, memang agak bosan sebab takde yang menarik sangat pun even masa time kemuncak. tak ada unsur saspen jugak. kalau dalam buku, cullen clan dengan vitory clan lebih banyak berbincang + membebel pasal renesmee. pasal status renesmee, apa jadi pada renesmee bila dh besar, sampai bila renesmee akan hidup dan blah3...masa memula aku tahu twiligt ni akan keluar, aku ingat mesti boring tahap cipan sebab mesti banyk dialog yang membosankan. rupa-rupanya pengarah cukup bijak nak jadikan cerita ini sebagai satu cerita yang saspen sampai aku pun hampir tertipu. bukan hampir tapi dah tertipu pun. belum habis cerita aku dah rasa geram sebab pandai-pandai betul pengarah ubah cerita sampai buat aku rasa sedih. yelah, sapa tak sedih kalu last2 cerita carlise dan jasper mati kan? haha. aku dah terpecah rahsia ke?hehehe. maap ye. :P. tapi bila dah nak habis dan aku rasa baru nak meluahkan ketidakpuasan hati aku kat FB, terus cerita sebenar berlaku. fuhhh! selamat.

jadi pada siapa yang nak menjeleaskan kawan2 korang tu, silalah tengok dan download di blog aku ni. aku dah bg link. subtitle boleh download di www.susbsine.com. ambik yang english punya sebab sound dia tak berapa jelas melainkan pakai headphone. jadi, aku malas nak ulas panjang sebab nanti ada orang marah walaupun aku sangat teringin nak cerita every details supaya korang yang tak tengok lagi tu terbakor. hahahaha. tak rugi pun tak tengok kat wayang kan. download free je. boleh lepak golek2 atas katil sambil makan nasik. dalam wayang tak leh makan nasik.hehe.

so pape pun, selamat menonton dan selamat membako kawan2 yang masih berkeras mahu menonton di wayang esok.

bye.

2 140 tukang karut:

Mohd Syariff Aminuddin Baki Abd Wahid Kulop Asfarinas said...

Ending OK, but overall citer nie masih MEH. Setuju dengan review kat bawah:

http://www.sinema.my/movie-review-breaking-dawn-pt-2-jacob-bukak-baju-lagi-seawal-minit-ke-1843-saat/

Cahaya said...

@mohd syaraff>> thanks for the comment. memang apa2 cerita dari buku ke movie pun takkan sehebat buku tu sendiri. bg sy movie ni just okeylah sebab ada unsur kejutan berbanding dengan buku dia yg last. mcm alice boleh nampak masa depan and puak voltari mati tu tak ada dlm buku. penulis skrip dah olah jadi menarik. so okeylah...

Post a Comment