RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, October 29, 2012

Will love you A Thousand Years and more...

Assalamualaikum...
sejak dua menjak ni sayik dengar lagu ni je. sebab terpengaruh dengan ILUS. ILUS tu apa? search sendiri. ahahaha. nak tau lagu apa?


(Verse 1)
Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow
One step closer

(Chorus)
i  have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

(Verse 2)
Time stands still
beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me
Every breath,
Every hour has come to this
One step closer

 (Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more
And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more
One step closer
One step closer

 (Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more
And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

makin dengar makin sayu dan sedih je lagu ni tak tau sebab apa. dulu masa tengok twilight breaking dawn part 1 tak delah sedih je. lirik lg ni pun dah mneyuntik ilham nak menulis. ekekeke..

Sunday, October 28, 2012

Fesyen baju kurung dan maxi berhood dubai. terbaik &murah

Assalamualaikum, hari ni nak cakap pasal baju pulak. aku suka kan kalau taip entri tak buat intro baagi. berpantun ke bersajak ke. terus je taip apa yg aku nak cerita. heh. tak reti nk buat intro gempak bombastiklah. okeylah terus pada perkara tajuk. aku treingin nak buat baju macam era pakai kat bawah. sangat cantik. aku rasa fesyen ni belum berkembang lagi. jadi aku nk jadi antar yang terawal dikalangan orang sekeliling aku. tapi baju ni khas untuk yang tinggi dan kaki panjang je. kaki aku cukup panjang ke? uhuhuh. tapi baju tak nklah ketat gitu kan. buat longgar mcm biasa tapi kain dia tu yang penting. nanti nak cari kain dan buat mcm tu. cantik kan?hehehe..
 

yang kat bawah ni pulak maxi good dubai. aku baru dapat tadi. bila pakai kat badan sangttttttt errrrkkkk superbbbbbbbbbb. aku beli yang turquos. kain dia sangt slesa. hodd dia best. jut nice. just fit on me. tapi kalau pakai heel mcm singkat sikit. aku dh tinggi ke ek? dan baju ni sangt murah compare dengan seller lain. aku dah cek dah. dekat tenetlah. kat luar memang tak tau harga. tau mcm ne nk cek harga baju yg kita nak tu lebih mahal or lebih murah? aku memang guna teknik ni sejak dua menjak ni. nak tau? pm me. hahahahahaha *gelak kejam*.



p/s: bila nk dapat balik mometum mengarang ni? manauskrip paling panjang dan tebal pernah aku tulis setakat ini. memerlukan banyak research dan kemahiran pengangkap dan matapelajaran geografi. tapi kerana ILUS. momentem hilang begitu sahaja. Irham Daniel & Irine. sabar ye. kamu berdua pasti bersama.ehehehe. *mengarut*

Friday, October 26, 2012

Obses dengan branded beg, plz help me!

Assalamualaikum dah selamah hari raya aidil adha. sekarang ni tak boleh tido pulak sebab tengah sibuk melayan novel yang tebal macam kamus dewan bahasa dan pustaka. selagi tak habis selagi tu rasa nk bukak baca je. tapi malam ni bukan nk cerita pasal novel tu, nak cerita pasal lain. aku sekarang ni tengah obses dengan hand beg lah. bakpelah jadi gini. aduii. ingat hari tu beli handbeg carlo rino terus taubat tak nak beli lagi. sipa cakap lagi lepas ni lima tahun lagi baru beli. tengok2...aku boleh beli dua beg lain lagi. grrrr.alasan aku sebab beg carlo rino tu tak panjang. cuma lebar je. so nk sumbat apa-apa susah. so aku harus ada beg khas ke tempat kerja supaya aku boleh menyumbat segala bagai mak nenek dalam tu. beg carlo rino akan digunakan bila berjalan-jalan cari pasal. ni bila dah beli dua beg, tangan terasa gatal nk bukak online blog tu lagi dan nak mengusah beg lain pulak. tolongggggggggggggggg lahhhhhh. kalau murah takpe lah. ni beratussss! kopak.kopak.kopak.
 
 
 
nilah beg yg aku beli. nine & co by nine west. blog ni jual beg ori yang diimport dari US. beli dekat US tapi made in china. nine west memang buat kan china kan. heh...

beg kedua yg aku beli. blog yg sama. beg ni aku beli sebab terpengaruh dengan adik aku yg guna crossbody beg skg ni. nampak macm stylo dan macho je( she is girl) dan memudahkana ku jugak if nak travel kemana-mana dan malas nak mengalas handbeg. terutama kalau nak ke singapore nanti. harus ada beg ni.

sebenarnya nak beg ni. tapi tak ada stok pulak. so aku request tukar dengan beg atas tu sebab tu ada restock. tak sanggup nk tgu lagi sebab pre-order 4 mgu. tp rasa tak sampai 4 mgu kot. dlm seminggu ke dua minggu je dah dpt.
 
 
kepada sesiapa. tolonglah. saya tak sanggup nk membazir duit lagi tapi hati baagi ditarik2 untuk membeli lagi. memebazirrrrrrrrrr okey. kenapa aku jadi macam ni? addicted to branded baggggggg. tu belum coach yg masih dlm waiting list lagi. adusssss...
 


Thursday, October 25, 2012

Trip to Kuala kangsar (gambar)

Assalamualaikum,
hari ni nak cerita pasal trip to kuala kangsar. last few weeks aku dan keluarga telah berangkat ke kuala kangsar tepat jam 3.00 petang hari jumaat 12 oktober 2012. so jumaat tu aku terpaksa mengambil cuti half day. ( ingt ayh nk gerak lepas aku balik kerja. adusss. cuti tingal berapa je ni.) so bermulalah perjalanan kitorang. oh ya, tujuang gi kuala kangsar ni sebab adik aku konvo dekat ulu kinta. dia amibik nurse. dah dekat 6 bulan kerja dekat hkl baru nk konvo sekarang.
kitorang memang tidur dekat rumah opah di kuala kangsar. cadang nak tdo homestay area ulu kinta. tapi biasalah adik aku suka cari last minutes. aku dah cari awal-awal baik punya tempat n murah, dia gi bagi kawan dia pulak. last2 kitorang tdo kat rumah opah. dekat dua jam juga lah dari kuala kangsar ke ulu kinta tu. masa masa hari pertama sampai, dah malam dalam 10 lebih. so tak buat apalah. terus balik rumah opah dah gedebummmmmmmmmm berbaring di atas katil. dah lama tak balik kampung tetiba rumah opah dah lain. ada tambahan dua bilik. heh.




esok pagi, kitorang gi lepak dekat tepi sungai kuala kangsar makan rojak+abc+laksa+cendol. aku makan abc dengan mee rebus je. aku memamg kureng sikit laksa n rojak ni. abc dia sangat pergghhh1 sedap macm biasa. lepas makan kitorang lepak gi tangkap gambar tepi sungai. sila belek sendiri gambar tanpa caption ye. hehehe












 
 
gambar kat atas semua sekitar sungai kuala kangsar. dekat sini aku hanya beli beberapa keycahain untuk kenangan. tak banyak pilihan untuk cenderamata. banyk pasu sayung kecik2. tapi agak mahal juga. walaupun bersekolah kat sini, aku masih tak tahu mana tempat best untuk beli cenderamata. sobsss..
lepas tu kitorang pergi ke premis menjual perfume HOT PERFUME. kalau korang perasan perfume yang style gantung botok kecik bertali kasut tu, kat sinilah HQ dia. memang puas cari mana kedai dia. telefon adik aku yg kat melaka tu mintak alamat sebab dia ada beli n ada alamat. aku pun sebelum ni ada beli dua, english rose tp tak tahu kat sini kilangnya.
 
 





 
pic kat atas tu pulak masa kitorang dekat HQ hot perfume..perfume ni mcm one drop perfume cuma botol dia lain sikit.
 





kat atas ni pulak masa dekat kedai yg jual perfume tu. HQ tak jual. just proses je. nak masuk ahli rm 100. lepas tu dpt 8 barang free. aku beli 3 perfume. 2 botol kecik n satu botol besar. total termasuk ahli just 65 je sebab kongsi dengan adik aku. harga ahli dia sangt murah. perfume 50ml harga 50ingit dpt rm 35 je. perfume sangt best n wangi inspired by perfume luar negara. aku beli white musk by body shop, victoria pink by victoria secret and fantacy by britney spears. memang best tau..hehe..

ni antara yg aku dan adik aku beli. adik aku giler perfume. dia memang rembat habis. tapi taste dia aku tak suka. keras dan menyengat bau.grrrrggg...


 tibalah masa nak balik...gambar dekat tempat adik aku konvo tu masih dlm kamera hp aku dan kamera satu lg. aku malas nk bwk keluar lagi. lagi pun masa dia konvo aku tak ikut pun. duduk rumah opah je jaga adik2 aku yg lain. yelah, mak ayah je boleh masuk dewan tu. klah babai..






Tuesday, October 23, 2012

satu pagi di waktu kerja...

Assalamualaikum...
semalam dapat mesej dari seseorang minta hantarkan beberapa tajuk yang sesuai untuk 2nd my baby born. alhamdulilah, baru step bertama. masih banyak step lagi. apa-apa akan di update di sini ( mestilah!). minggu ni dua hari je keje yahooooo. esok dah start cuti raya haji suka-suka. tak sabar nak thump print pukul 5.45 nanti wahahaha baru masuk kerja nak sibuk fikir nak balik and....i miss Irham Daniel and Irine...miss both of you....
ohh ya, nanti ada masa akan diupload trip ke kuala kangsar pulak. tguuuu...

Wednesday, October 10, 2012

HEEL...


 Cantik tak? sangat berkenan tapi out of stock and heel dia 11cm. agak tinggi.huhu. so mcm ne? nak beli ke? harga sangat okey. tak lebih rm40 pon.
 
this 1?

Friday, October 5, 2012

Membezakan coach ORIGINAL dan FAKE DESIGN

Assalamualaikum, hari tu aku ada post entry gambr tanpa tulis pape kan. ala yg pasal handbeg coach tuuu. skg tengah pasang angan2 nk kumpul duit beli coach. ( kumpullah sangat padahal dah order 2 beg dari nine west.huuuu...) okeylah, coach ni jangka panjanglah.kumpul sikit2. kalau berkenan beg lain beli je tapi tabung coach haruslah dipenuhi setiap bulan. huhu. tak pun tunggulah hantaran kawin 2 3 tahun nanti. huhu. okeylah, ni aku ada jumpa tips nak tau mcm ne coach yg kita beli tu ori ke tak. selamat membaca.
 
 
Ini antara tips untuk membezakan antara Original/Authentic Coach & BukanOriginal (fake) :-


1. Seperti yang korang sedia maklum, Coach kebiasaannya menggunakan signature 'C' untuk sebarang keluaran begnya. So, korang boleh perhatikan huruf 'C' pada Coach yang tidak ori (fake) selalunya tidak bercantum/selari pada setiap sambungan/jahitan kemasannya. Lain pulak, dengan Coach yang ori, dimana setiap 'C'nya akan bercantum walaupun pada bahagian sambungan.




2. Setiap susun atur 'C' pada Coach tidak ori (fake) hanya memaparkan satu/single corak 'C' untuk setiap arah. Tetapi untuk Coach ori ianya melibatkan dua/double corak 'C' bagi setiap arah.



3. Adakalanya Coach tidak ori (fake) menggunakan huruf yang seakan-akan dengan 'C' sebagai contoh huruf 'O' ataupun 'G'. Jadi telitikan perkara ini sewaktu korang membelinya.



4. Perhatikan juga Sleeper Bags atau Dust Bags yang biasanya disertakan sekali apabila korang membeli beg Coach. Dust bags bagi Coach yang ori sepatutnya berwarna coklat gelap dengan tali yang berwarna merah dengan perkataan Coach di atasnya.



5. Tag berlogo Coach (yang biasanya ada rantai besi bersambung padanya) untuk Coach ori, ianya mestilah sepadan dengan warna beg Coach tersebut dan bukan diperbuat dari plastik keras. Malah logo Coach yang dipamerkan padanya juga adalah timbul (stamped) dan bukan sekadar dicop pada bahagian atasnya. Walaubagaimanapun ada sesetengah beg Coach tidak disertakan sekali dengan tag logo ini mengikut design tertentu, jadi korang kenalah buat research/kajian mengenai beg yang korang inginkan tu sebelum membelinya.

6. Nombor siri (serial number) untuk setiap beg Coach yang ori ada dipaparkan di bahagian dalam beg Coach, yang penting korang kena pastikan terdapat 4 nombor selepas tanda sengkang/dash. Tulisannya juga hendaklah berhuruf besar, timbul dan mestilah berbahasa Inggeris *kalau bahasa melayu, kompom tak ori tu kehkehkeh*.


7. Selain itu, korang boleh menilai sendiri bagaimana rupa beg Coach yang tak ori (fake) berdasarkan pada kekemasan jahitannya, keadaannya yang tidak kukuh/tegap, pengunaan material yang murah, terdapat lebihan gam pada bahagian tertentu dan gaya beg itu sendiri yang tidak memaparkan ciri-ciri original *chewah~ :P*

 
 
Hope dapat membantu.
 
p/s: kalau ada blog yg jual handbeg branded yg ori, komen2lah ye.hehe..
 
credit : SINI

Wednesday, October 3, 2012

Tips: Cara Nak Halau Roomate Paling Haprak!

Tips: Cara Nak Halau Roomate Paling Haprak!
1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang kau dan bagitau kat roommate kau nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg kau & pegi tidor.
2. Setiap kali roommate kau balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah belah dah skrg”.
3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kau kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.
4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan kau. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak- dah merebak”
5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.
6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate kau sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi”…
7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”
8. Setiap kali roommate kau balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…”. bukak lampu semula.
9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Booleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”
10. Kata kat roommate kau “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap kau dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.
11. Bila roommate kau balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate kau bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.
12. Kalau roommate kau suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw kau perlu ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.
13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah kau. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate kau hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate kau.
14. Bila roommate kau tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.
15. Duduk & renung roommate kau dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam kau tengah tengok wayang.
16. Masa roommate kau tiada, ambil deodoran dia/kau. Lepas tu sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.
17. Kalau roommate kau ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.
18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate kau sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur. – Giler Kentang!
 
copy paste
 

Tuesday, October 2, 2012

Dari hard copy to soft copy




 
Assalamualaikum..just simple update. novel BUKAN KEMBAR TAPI SAMA akan diterbitkan dalam bentuk e-book. yeyyyy! sila layari MUST READ PUBLICATION untuk maklumat lanjut.