RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, September 24, 2012

Hari pertama kuliah...

Assalamualaikum....

hari ni dah mula kelas pertama aku dengan budak sem dua. subjek pun makin mencabar. kelas pertama aku memang selalu blur tau. ish. tensi aku tapi okeylah. sem ni aku ajar satu program je. so seminggu 3 jam je. heaven tak? kelas pulak isnin dan selasa je. rabu khamis jumaat aku dah freeeee. tapi free pun aku banyk jugak kerja kena buat. kena study lagi. buat slide lagi. n aku plan sem ni nak buat something fun n new. yelah. belajar matematik sapa yang minat kan melainkan dia memang betul2 minat math. kalau budak tak minat, haish tak tahulah. setakat ni takde idea lagi nak buat apa tapi rasa mcm nak buat flash card. entah ye netah idak tu. dahlah semua students aku lelaki. tak best betul tgk senarai nama semua lelaki jatuh sikit semangat aku. huhu. esok ada sejam je kelas. kalau sempat nak habsikan baki bab 1. tapi mcm tak sempat je kalau tengok gaya kelas tadi. ish2.
ni nota tangan yg aku buat. nak muntah buat sampai bab 4 selama empat hari.
 
hope sem ni aku dapat perform dengan lebih baik lagi. aku still belajar untuk menjadi lecturer yang mampu menyampaikan ilmu dengan baik dan berkesan. semoga aku mampu deliver ilmu yang ada dan students aku juga mampu menerima ilmu yang akan aku berikan dengan baik. amin.
bye!

0 140 tukang karut:

Post a Comment