RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, February 1, 2012

" Hari pertama di tempat baru.."

                                                                      Assalamualaikum,
hari ni hari pertama aku mula bekerja. wahwahwah..memang tersangatlah besttt! dan aku kat sini dipanggil kak long? okey tak? spesel requst dari aku. haha..saja teringin dari dulu nak orang panggil kak long.hehe..walaupun aku dipanggil kak long, aku yang paling muda tau kat sini.hehe.*sengihlebarsampaiketelinga*. hari ni aku banyak belajar benda yang kena buat kat sini. kerja sangatlah senang. tapi penat sikit. but im happy. aku rasa ni kali pertama aku kerja dengan happy. tak tensyen macam kerja kat tempat lama walaupun skopnya agak sama. wahahaha,.tetttt...sila terjah blog saya kepada yang berkenaan. lepas tu leh dapat email surat cinta lagi. kuang.kerja kat sini best. dari orang atasan sampailah bawahan semua best2. siap leh buat lawak jenaka lagi. aku happy. serius. aku tak sangka aku akan happy mcm ni sebab sebelum nak datang sini, macam2 aku hadapi. serabut sampai tak boleh nak fikir. banyak pulak tu yg aku kena fikir. alhamdulillah. bila dah datang sini, aku nampak mcm2 kebaikan yang Allah kurnia. aku tak sangka. sungguh aku tak sangka. aku bersyukur sangat2. rasa berdosa dan menyesal sangat2 sebelum datang sini. yelah, bila dah kepala serabut tak boleh nak fikir. mulalah syaitan mencucuk sana sini. tapi apa-apa pun aku bersyukur yang Allah masih sayangkan aku. thanks Allah. terima kasih di atas kurniaan-Mu ni. semoga aku menjadi hamba-Mu yang solehah. bimbinglah dan berilah aku petunjuk. Amin.

2 140 tukang karut:

p u t r y y said...

kembali ke bidang pendidikan lagi ni kan ? hehe . sekolah eh ? macam syok je dengar semua org bestbest kat sane . :D

Cahaya said...

put: haha..duduk satu kawasan dengan bidang pendidikan..tapi kali ni tak mengajar..tapi kerja best..gaji pun best.hehe.

Post a Comment