RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, January 1, 2012

" Trip to kubang kerian"

Assalamualaikum.
selamat tahun baru...dah lama rasanya tak update blog..sibuk jugak 2 3 minggu ni..malas pun iya walaupun ada banyak benda nak cerita..hari ni nak update blog pasal trip to kubang kerian, kelantan...hari tu lagi nak update tapi entah kenapa blogger guna mozilla tak boleh upload pic..ni pun guna IE je..aku suka guna dua ni je kalau online pasal tak berat lappy nak load...
okeylah..aku tak nak cerita banyak pasal trip ni..dah banyak tempek pic..so tgk jelah pic..aku dan family pergi ke kubang kerian pasal ambik adik aku yang dah habis belajar kat sana..dia ambik nursing..lepas ni bulan 3 or 4 terus posting kalau lesen lulus, katanya. kitaorang pergi ari tu 15 dec kot.semalam saja di sana..tido homestay..kitaorang memang suka homestay instead hotel pasal lebih bebas dan tenang..so enjoylah pic2 sekitar homestay..best pasal dalam hutan..ada taman kelip2 lagi tapi tak tengok pon pasal kelip2 leh tgk waktu malam je..malam tu pulak hujan lebat..so lepak dalam bilik tengok cerita merlin kat lappy aku..



ni antara koleksi peralatan lama untuk pameran

taman kelip-kelip

ada permainan jugak..congkak dan carom

 
taman burung mini dekat pintu masuk homestay

cuba teka ini buah apa?macam petai tapi mak aku ckp bukan

budak dua orang ni sibuk jugak nak ikut..dah pandai nak posing jugak ni..

ni diambil dari tingkap bilik homestay..cantik kan?taman belakang bilik..

ni pun antara tempat yang dijadikan pameran

budak2 ni tengok burung..maklumlah..memasing tak pernh tgk burung..hehe..

lariiiiiiiiii....siapa yang kejar pun tak tahu..hehe..

antara nama2 homestay yang terdapat disitu..

ni berselubung senyap2 bawah selimut pasal sejuk katanya..

ni anak yang mak aku jaga..tapi dah mcm adik beradik aku jugak..sama jugak yang budak kecil satu lagi..

0 140 tukang karut:

Post a Comment