RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, December 14, 2011

" Kerja memerah idea..."

Assalamualaikum..
hari ini rasa macam nak update blog sikit. rasa macam lamaaaaaaaaaaaa sangat tak update blog. sibuk aa sejak dua menjak ni ( sibuk kebendanya, padahal malas), sekarang ni aku tengah gigih nak siapkan satu manuskrip pasal kertas cadangan telah diterima, so penerbit nak tengok full manuskrip untuk menilai keseluruhan cerita. target aku nak buat dalam 200 m/s je tapi sekarang dah dekar 250 m/s tapi cerita tak habis2 lagi. ada lebih kurang 75% lagi nak siap. so satu hari ni aku gigih nak mengadap lappy sampai juling biji mata ( okey ini tipu) . sebenarnya semalam aku dah start buat manuksrip baru, bila penerbit nak tengok manuskrip yang satu lagi baru kalut kau nak buat ye.haha..sementara aku ada idea, tu yang start tulis sikit-sikit...at least dah siap manuskrip n sementara nak tunggu keputusan penerbit tu, bolehlah aku sambung manuskrip tu..ye dak..manuskrip yang satu lagi ( banyak gila..tak tau macam mana nak rifer..hikhik..) , manuskrip yang dah siap n dah dihantar sebulan lepas masih tidak tahu keputusannya. mungkin akhir tahun ni semua bizi..so sabo jelah ye dah..esok nak pergi kelantan ambik adik aku baru habis belajar, so aku terfikir nak angkut sekali ke lappy pasal kat sana semalam je..tapi aku bergelut jugak ni nak siapkan manuskrip ni..poneng mak, nyah...esoklah pagi2 aku pikir nak bawak ke dhak..k kah, nak sambut buat kerja...tata..

p/s: dua hari ni aku layan semua lagu melayu..saja amik mood nak tulis manuskrip..memang mengimbau kenanagan..hihihi...

0 140 tukang karut:

Post a Comment