RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, September 10, 2011

" saga FLX...mungkin kereta idamanku"

assalamaulaikum....selamat hari sabtu..
pagi tadi lepas hantar mak aku ke terminal ( mak aku balik kampung johor...), terus ayah aku n aku pergi servey kereta di proton..plan nak tengok kereta lain crv 2nd hand je..tapi time tu tak bukak lagi, si singgah giang dulu beli sabun..lepas tu, proton dah bukak, aku masuk tengok kereta saga...aku berbelah bahagi  antar saga or viva..lepas tu tengok saga flx yang executive macam..pergghhh...cantik wooooo...lepas tu sales gurl tu ckp aku dah grad ke..aku ckp dah..dia cakap kalau mcm ru boleh guna yg graduate punye..zero down payment n boleh ambik loan 10 tahun. interest pon tak tinggi 3.3 % je..skg ni aku mcm dah decide nak ambik saga flx tu..skg tinggal nak setel slip gaji je..isnin ni baru nak cakap kat bos nak mintak dia setelkan slip gaji tu..aku berkenan dengan kale putih untuk mane2 kereta..tp ayah aku sibuk lak nak biru gelap...eeeee...tak cantiklah..last2 ambik executive gold..kale baru..hehe..

kereta yang bakal menjadi milikku..insyaAllah....

0 140 tukang karut:

Post a Comment