RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Wednesday, September 21, 2011

" Berhati-hati dengan penipuan ONLINE BANKING..."

semalam aku baru je bukak mail daripada yahoo. sebenarnya aku memang jarang sangat nak bukak mail yahoo sebab aku lebih aktif email yang satu lagi, sekali dah bukak memang beratus email masuk. dan ada satu email yang buat aku saspen ni adalah datangnua dari email di atas. dari CIMB. aku memang tahu yang sekarang ni banyak penipuan online banking daripada email. tapi yang ni lain sikit. dia cakap ada pending bill dari acc sekian2 ke acc kita yang meyebabkan duit tu tak boleh nak masuk ke akaun kita. so aku pon try call center cimb untuk mengenal pasti. mengikut kata orang kat sana, akaun ni adalah milik seorang india. dan memang ada money transfre dari akaun ni pada tarikh aku menerima email ini. tapi setakat ni, aku tak menerima apa2 maklumat yang mengakatan yg ada sesiapa pernah memasukkan duit ke dalam akaun aku tu. walaupun aku ada buat bisness, mesti cust akan sms or email aku untuk bgtahu yang duit telah dimasukkan..tapi ni tak..setelah 6 hari, tak ada apa2 pun yang berlaku. jadi orang cimb tu nasihatakan supaya just ignore je email di atas. kiranya ni mungkin salah satu tektik baru untuk kaut duit kita dalam bank. jadi, sesiapa yang menggunakan perkhidmatan online banking ni. plz berhati2..
itu sahaja untuk hari rabu ini..
p/s: ingat nak buat entri woardless wed...tapi terpanjang pulak..hehe..

0 140 tukang karut:

Post a Comment