RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Tuesday, September 27, 2011

" Just For Fun "

A mother passing by her daughter's bedroom was astonished to see the bed was nicely made and everything was picked up. Then she saw an envelope propped up prominently on the center of the bed. It was addressed, "Mom." With the worst premonition, she opened the envelope and read the letter with trembling hands:

Dear Mom: It is with great regret and sorrow that I'm writing you. I had to elope with my new boyfriend because I wanted to avoid a scene with Dad and you. I've been finding real passion with Ahmed and he is so nice-even with all his piercings, tattoos, beard, and his motorcycle clothes. But it's not only the passion Mom, I'm pregnant and Ahmed said that we will be very happy. He already owns a trailer in the woods and has a stack of firewood for the whole winter. He wants to have many more children with me and that's now one of my dreams too. Ahmed taught me that marijuana doesn't really hurt anyone and we'll be growing it for us and trading it with his friends for all the cocaine and ecstasy we want. In the meantime, we'll pray that science will find a cure for AIDS so Ahmed can get better; he sure deserves it!! Don't worry Mom, I'm 15 years old now and I know how to take care of myself. Someday I'm sure we'll be back to visit so you can get to know your grand children.

Your daughter, Judith

PS: Mom, none of the above is true. I'm over at the neighbor's house. I just wanted to remind you that there are worse things in life than my report card that's in my desk center drawer. I love you! Call when it is safe for me to come home.

Sunday, September 25, 2011

" cerpen : I wish that i say to her...| hampir bergenang air mata "

assalamulaikum..

aku sekarang dalam proses untuk menulis novel kedua..tajuk tak ada lagi..tema ape semua aku tak boleh cerita lagi..just wait..hehe..apa yang aku boleh cakap, novel tu mengenaik persahabatn dan cina (opkoslah)hihi..aku ada benda nak kongsi pada pembaca ( if blog aku ada pembaca) tentang satu cerita pendek yang boleh menyentuh hati sesiapa yang baca kot. maybe benda ni korang dah pernah baca kat mana2..anyway..just read..

10th grade

As I sat there in English class, I stared at the girl next to me. She was my so called "best friend". I stared at her long, silky hair, and wished she was mine. But she didn't notice me like that, and I knew it. After class, she walked up to me and asked me for the notes she had missed the day before and handed them to her. She said "thanks" and gave me a kiss on the cheek. I wanted to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

11th grade
The phone rang. On the other end, it was her. She was in tears, mumbling on and on about how her love had broke her heart. She asked me to come over because she didn't want to be alone, so I did. As I sat next to her on the sofa, I stared at her soft eyes, wishing she was mine. After 2 hours, one Drew Barrymore movie, and three bags of chips, she decided to go to sleep. She looked at me, said "thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

Senior year
The day before prom she walked to my locker. My date is sick" she said; he's not going to go well, I didn't have a date, and in 7th grade, we made a promise that if neither of us had dates, we would go together just as "best friends". So we did. Prom night, after everything was over, I was standing at her front door step. I stared at her as she smiled at me and stared at me with her crystal eyes. I want her to be mine, but she isn't think of me like that, and I know it. Then she said "I had the best time, thanks!" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

Graduation Day
A day passed, then a week, then a month. Before I could blink, it was graduation day. I watched as her perfect body floated like an angel up on stage to get her diploma. I wanted her to be mine, but she didn't notice me like that, and I knew it. Before everyone went home, she came to me in her smock and hat, and cried as I hugged her. Then she lifted her head from my shoulder and said, "you're my best friend, thanks" and gave me a kiss on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

A Few Years Later
Now I sit in the pews of the church. That girl is getting married now. I watched her say "I do" and drive off to her new life, married to another man. I wanted her to be mine, but she didn't see me like that, and I knew it. But before she drove away, she came to me and said "you came!". She said "thanks" and kissed me on the cheek. I want to tell her, I want her to know that I don't want to be just friends, I love her but I'm just too shy, and I don't know why.

Funeral
Years passed, I looked down at the coffin of a girl who used to be my "best friend". At the service, they read a diary entry she had wrote in her high school years. This is what it read: I stare at him wishing he was mine, but he doesn't notice me like that, and I know it. I want to tell him, I want him to know that I don't want to be just friends, I love him but I'm just too shy, and I don't know why. I wish he would tell me he loved me! `
I wish I did too...` I thought to my self, and I cried.
sumber :http://www.boardofwisdom.com/default.asp?start=1&topic=1006

Saturday, September 24, 2011

" PERMOHONAN JAWATAN GURU MARA TELAH KELUAR "

assalamualaikum...
hari ni nak update sikit sebelum buat kerja lain ;P
permohonan jawatan guru mara lepasan ijazah untuk semua subjek telah keluar.
sila lawati laman web www.mara.gov.my untuk keterangan lanjut.

Wednesday, September 21, 2011

" Berhati-hati dengan penipuan ONLINE BANKING..."

semalam aku baru je bukak mail daripada yahoo. sebenarnya aku memang jarang sangat nak bukak mail yahoo sebab aku lebih aktif email yang satu lagi, sekali dah bukak memang beratus email masuk. dan ada satu email yang buat aku saspen ni adalah datangnua dari email di atas. dari CIMB. aku memang tahu yang sekarang ni banyak penipuan online banking daripada email. tapi yang ni lain sikit. dia cakap ada pending bill dari acc sekian2 ke acc kita yang meyebabkan duit tu tak boleh nak masuk ke akaun kita. so aku pon try call center cimb untuk mengenal pasti. mengikut kata orang kat sana, akaun ni adalah milik seorang india. dan memang ada money transfre dari akaun ni pada tarikh aku menerima email ini. tapi setakat ni, aku tak menerima apa2 maklumat yang mengakatan yg ada sesiapa pernah memasukkan duit ke dalam akaun aku tu. walaupun aku ada buat bisness, mesti cust akan sms or email aku untuk bgtahu yang duit telah dimasukkan..tapi ni tak..setelah 6 hari, tak ada apa2 pun yang berlaku. jadi orang cimb tu nasihatakan supaya just ignore je email di atas. kiranya ni mungkin salah satu tektik baru untuk kaut duit kita dalam bank. jadi, sesiapa yang menggunakan perkhidmatan online banking ni. plz berhati2..
itu sahaja untuk hari rabu ini..
p/s: ingat nak buat entri woardless wed...tapi terpanjang pulak..hehe..

Saturday, September 10, 2011

" Shooping time : edisi mampu milik episode 1 ( handbags)"

Assalamualaikum...
hari ni aku rasa macam nak cipta satu sekmen iaitu sakmen " sHOPPINg Time : edisi mampu milik.." okey tak?hehe..aku rasa ramai yang suka shoppingkan..tambah2 perempuan..jadi aku rasa aku nak review tempat2 yang aku selalu shooping tak kira secara online atau offline..dan yang paling penting sekali mestilah harga mampu milik...dan kualiti pulak...haruslah tip toppp...barang murah tapi tak berkualiti buat hapeeeerrr kan..jadi untuk episode yang pertama ni ( cewahhhh....dah rasa macam jalan-jalan cari makan pulak....), aku dah review kat mana ada handbang replica branded yang mampu milik tapi kualiti seakan-akan ori.
setiap review yang aku buat ini bukan atas bayaran...aku saje suka nak buat kerana aku rasa tak syokkk pulak aku bergaya dengan barang-barang mampu milik tapi kualiti tip toppp...selalunya, kalau aku beli sesuatu barang, memang akan cari yang harga mampu milik..dan dalam masa yang sama..kualiti dia superb...dan aku rasa ramai jugak orang kat luar sana yang sependapat macam aku..nak barang murah tapi kualiti hebat..dan terus terang aku cakap..hal ni memang tak mustahil..sesetengah orang cakap..mana boleh dapat barang murah tapi kualiti hebat...bolehhh sebenarnya..kalau kena pada caranya..
contohnya kalau macam aku beli kain untuk buat baju kurung, selalu aku akan cari kain yang murah2 like harga between rm 20-30. tapi kualiti dan design memang cantik dan nampak mahal..ni bukan aku yang cakap, tapi kebanyakan orang yang aku jumpa, akan cakap.." cantiknya......beli kat mana? mesti mahal kan..blahh..blahhh..blahh..." dan aku senyum jelah..hehe..
so aku rasa aku nak berkongsi sikit tempat mana aku dapat benda2 tu..jangan terkejut kalau satu hari nanti kalau aku review kedai rm2..hehehehe...
berbalik pada niat asal aku ( terpesong jauh pulak..), aku nak review blogshop yang menjual replica hangbag branded mampu milik yang diimport dari China..owner blog ni memang ambik stok sendiri dari sana..so kualiti memang terjamin kerana dia pilih sendiri..mingu lepas aku dah beli pun dua handbag dari beliau..kalau korang perasan, aku ada post pasal both handbag ni..simple entri..so kali ni aku bagitahu detail sikit kat mana aku beli itu beg..hew..hew...hew...



                ini handbag LV yang aku beli kat blogshop ni. harga dia rm 98 free postage.

   ni beg loewe harga rm 78 free postage..
 memula aku beli handbag loewe tu.lepas tu aku usha2 lagi, berkenan pulak kat LV, last2 aku bantai beli dua2. sampai dekat rumah, 2 hari berturut-turut  posmen datang rumah aku sampai dia pun dah cam rumah aku.ekekeke..


  antara brand handbag yang dijual....


              harga....berbaloi? mampi milik? anda tentukan...hew..hew..hew...

kalau korang nak usha2 blogshop ni, korang boleh pergi dekat http://www.bagbagbaggg.blogspot.com/

thanks for reading..
xoxo....

" saga FLX...mungkin kereta idamanku"

assalamaulaikum....selamat hari sabtu..
pagi tadi lepas hantar mak aku ke terminal ( mak aku balik kampung johor...), terus ayah aku n aku pergi servey kereta di proton..plan nak tengok kereta lain crv 2nd hand je..tapi time tu tak bukak lagi, si singgah giang dulu beli sabun..lepas tu, proton dah bukak, aku masuk tengok kereta saga...aku berbelah bahagi  antar saga or viva..lepas tu tengok saga flx yang executive macam..pergghhh...cantik wooooo...lepas tu sales gurl tu ckp aku dah grad ke..aku ckp dah..dia cakap kalau mcm ru boleh guna yg graduate punye..zero down payment n boleh ambik loan 10 tahun. interest pon tak tinggi 3.3 % je..skg ni aku mcm dah decide nak ambik saga flx tu..skg tinggal nak setel slip gaji je..isnin ni baru nak cakap kat bos nak mintak dia setelkan slip gaji tu..aku berkenan dengan kale putih untuk mane2 kereta..tp ayah aku sibuk lak nak biru gelap...eeeee...tak cantiklah..last2 ambik executive gold..kale baru..hehe..

kereta yang bakal menjadi milikku..insyaAllah....

Wednesday, September 7, 2011

"Wordless Wednesday : fulus....ohhh...fuluss.... "

p/s: 2 handbags for one week....

Saturday, September 3, 2011

" shopping handbag lagi daaaa..........."

assalamualaikum, hari ni aku just nak update sikit je. memandangkan raya2 aku tak pergi mane, tetiba tangan ni tersearch menaip handbag kat google. sedar2 aku dah make a deal dengan owner blog ni untuk book satu handbag ni. aku rasa murah kot. ce tengok ce tengok....boros...boros...boros...



Friday, September 2, 2011

" contengan jalanan by HLOVATE | pandangan aku tentang novel ini....

assalamulaikum,
selamat hari raya, aku percaya masih ramai lagi yang bermood hari raya....dah lama rasanya aku tak update blog, malas rasanya raya2 ni. tapi dalam raya2 ni, sempat juga aku habiskan satu novel ni. karya HLOVATE. aku tak taulah berapa ramai yang tak kenal HLOVATE ni...sebab bagi aku, novel dia memang best2. tapi novel ni yang pertama aku beli sendiri, novel yang lain banyak aku dah baca di blog dia. apa yang aku suka tentang novel ini ialah, dia tak menjadikan cinta lovey-dovey as a main theme. tu yang aku suka. sesetengah noveli yang banyak kat pasaran ni, semua menjadikan isu cinta sesama manusia sebagai tema utama. sometimes rasa boring pon ada. tambah2 aku tak berapa minat sangat baca novel cintan ni. cinta sikit2 sebagai perencah tu okey lagi. berbalik kepada novel HLOVATE ni...kebanyakan novel dia menyelitkan tentang keagamaan...macam mana budak yang hampir rosal akhlaknya berusaha untuk berubah kearah kebaikan...kira kalau baca buku dia ni, maksudnya definisi ' better late than never ' tu memang tepat sekali...
novel contengang jalanan ni memang unik..tengok cover dia je dah tahu. tak percaya, cuba tengok bawah.



apa yang unik? cuba tengok betul2...cover dia ada yang terbalik dan ada yang betul kan? tu maksudnya, buku ni ada dua cerita dalam satu novel. memula kena baca yang I-Fend dulu kemudian barulah II-K2,
cerita I-Fend ni tentang Fend yang mencari maksud 11th hours man...kemudian sepupnya chad turut mengheret Fend ke benua australia untuk mencari makna 11th hours man...apa maksud 11th hours man tu? korang kena baca sendirilah...tak suspen if aku yang cerita.
untuk II-K2 ni pulak kesinambungan kepada I-Fend, cuma yang ni cerita dari sudut pandangan kawan Fend iaitu K2, macam mana K2 turut mengembara ke indonesia untuk mencari sebab kenapa Fend mencari 11th Hours man..dan apa yang menarik dalam novel ni, skatchbook yang Fend buat untuk K2 telah dipass oleh K2 kepada Yani, kawan K2, dan aku dapat rasakan if novel ini adalah real life, skatchbook tu akan terus di pass ke tangan orang yang telah dipilih oleh Allah untuk berubah....
jadi apa2 pon...aku memang suggenst buku ni untuk dibaca...aku beli secara online kat jemari seni. dapat discount 20% lagi....dan memang tak dinafkan, novel2 HLOVATE juga mejadi sumber inspirasi aku untuk menulis novel sehinggalah lahirnya BUKAN KEMBAR TAPI SAMA....