RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, August 27, 2011

" JUBAH ABAYA FOR RAYA | dah macam pantun satu kerat. hehe "

Assalamualaikum dan selamat berpuasa. 
hari ni dah 20 ramadhan. tinggal 10 hari saja lagi. ehhhh, tahun ni kita puasa 29 hari je kan.hehe. cuaca hari ni memang best. hujaannnnnnnnn. pagi tadi ikut mak ayah pergi pasar tani smabil shoping sikit barang dapur. aku sebenarnya gigih bangun pagi ni pasal nak cari kad raya.punyalah susah nak cari kad rasa sebab sekarang ni bukan trend orang bagi kad raya dah. tapiiiii....memandangkan aku berjiwa patriotik ( tetiba je...takde kaitan langsung) aku cari jugak kad raya untuk diberikan kepada yang tersayang. hehe..memang susah nak cari. puasa2 ni banyak plak kene merantau cari kad raya dari kedai ke kedai. aku shoping kasut pon tak delah macam ni ( okey, ini tipu..)

korang semua dah beli persiapan raya? tahun ni aku tak beli baju raya pasal aku ada sepasang baju chiffon yang tak pernah pakai lagi. so malas nak beriya sangat. tapi aku nak cari kasut galidator yang dari tahun lepas lagi aku cari tak jumpa2 yang berkenan di hati. kalau jumpa pon sume tapak tinggi 4 inci. adoii....sakit kaki aku pakai. tapi tadi aku baru je lepas beli jubah abaya online. murah pon murah. cantik pulak tu. aku servey kat kedai, jubah macam tu dekat rm 200. tapi yang ni aku jumpa harga murah gile siap free postage lagi. minggu depan akan dapat. tadi aku bayar, terus owner blog tu pos. cekap tak cekapnya kan. Nilah jubah yang aku beli tu.

 cantik kan jubah ni. kalau kat kedai, memang dah mahal. tapi jubah ni dia bg discount 
rm 110 free postage. ha. ada ke kat tempat lain yang lagi murah dari harga ni??


aku sebenarnya minat jubah ni. tapi tak ada saiz pulak. sedih kan.
huhuhu...jubah ni sungguh unik apa...

nak tahu aku beli kat mana?

p/s: dah dapt jubah ni. sebenarnya jubah ni bukan untuk pakai raya pon. cuma tengah sale. aku pon beli jelah. tema raya tahun ni adalah hijau.hehe..saje nak ada simpanan jubah untuk di pakai ketika memerlukan nanti.hehe..

0 140 tukang karut:

Post a Comment