RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, July 17, 2011

" over bajetlah bulan niiii..."

assalamualaikum.
lama rasanya aku tak update blog panjang2 ni...ini tak bermakna aku nak tulis panjang2..hehe..apa yang aku nak tulis hari ni adala pasal bulan ni aku overrrrrrr bajettttttt....!! dan lebih malang lagi aku over bajet ni bukan soping sakan ke hape ke..tu dekat2 nak raya nanti. aku over bajet bulan ni sebab bil2 kat rumah sewa nilah..bulan lepas, rumah lama aku kena tungakan 2 bulan bil air sampai dekat 60henget. aku tak taulah tang mana kitorang guna sampai tunggakan dekat 60hengget. padahal kalau ikut biasa sebulan bill air rm 25. tu paling banyak aa..takpelah..bayar jelah..lepas tu tangki air kat rumah baru ni bocor pulak..kontek majikan dia kata akan bagitahu blah2..tengok2 sampai sudah takde pon tindakan..lepas tangan je..sudahnya..bulan pertama tangki bocor, bill air dalam 50lebh, bulan kedua, dekat 90hengettt!!. aku memang terkejut beruk terus pergi cari kedai hardware kot2 ada tukang paip sesat. oke. dah deal ape sume. petang tu terus dia dtg baiki..kena lagi rm 65. adooooiiii...!sabo yolah....nasib baik bill api maintain rm 20henget.huhu..hope lepas baiki tangki air tu..total bil api air di takdelah sampai rm 10 seorang kena bayar..boleh aku buat saving untuk mencapai hasrat aku untuk beli gelang emas ujung tahun ni..hehe..oh lupa...2 bulan lepas kena saman rm 20 sebab rumah takde tong sampah. tu memang nak marah. patutnya tuan rumah ni yang kena sediakan..dahlah samph yang berterabur tu bukan dari rumah ni. kedai depan punya. cisssss...!! last2 aku pinjam tong sampah kat umah aku. masing2 buat tak care je.huh..!!

0 140 tukang karut:

Post a Comment