RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, July 23, 2011

" berakhir sudah filem HARRY POTTER.......SEDIHHHHH..."

assalamualaikum.....
tadi baru je habis tengok movie harry potter kat lappy...aku memang suka download movie dari tengok kat wayang. 1st sebab menjimatkan masa dan duit, 2nd, aku bab2 wayang ni boring sikit. even tengoh harry potter ( my feveret movie) pon aku rasa bosan kalau tengok dalam wayang. tak best...actually, aku download lame dah. hari kedua harry potter ni keluar kat wayang pon aku dah download. cuma aku takde masa nak tengok. sibuk dengan kerja dan hal bukan kerja...terus terang aku cakap, aku minat giler dengan harry potter ni..aku ada semua buku2 dia....aku membesar dengan buku2 dia...aku tak pernah bosan baca buku2 dia even beratus2 kali..sampai aku boleh hafal dari buku satu sampai buku 7. aku boleh cerita balik part mana dalam movie yang dorang potong2...kalau tak boleh tidor malam2, or rasa bosan takde mende nak buat, aku akan ambik mane2 buku harry potter yang aku suka, n aku akan baca....baca...n baca tanpa jemu...dulu masa belum kerja, memang aku tiap2 malam aku mengadap buku tu..aku pon tak tahu kenapa aku kemaruk sangat dengan harry potter ni. aku suka kata2 semangat dalam novel tu.  contohnya ada satu ayat tu..dia cakap, walau seteruk mana pun masa depan kita mungkin, kita harus juga menghadapinya, kita tak tahu apa yang akan terjadi mada masa depan, oleh itu, hargailah masa sekarang selagi kita berpeluang...
setiap tahun memang aku tertunggu2 movie harry potter ni. walaupun aku dah tau ending, tapi masih nak tengok lagi....adakah orang akan ingat cerita harry potter ini 7 8 tahun akan datang? adakah anak2 kita akan berpeluang mengetahui siapa harry potter ni? kalau ikutkan, aku jga merupakan salah seorang penambah peminat harry potter ni. contohnya, 1st novel harry potter aku beli mase aku tingkatan 4 tak silap aku. mase tu aku terjumpa buku ni kat kedai buku yang tak berapa popular mase tu iaitu kedai buku POPULAR. bila adik aku baca, dia pon jatuh cinta n tolong sama cari novel ni jugak...last 3 books dia yang beli. aku pulak tumpang baca...lepas tu aku perkenalkan pulak pada incik bezit. dia pon sama terjatuh cinta tapi tak pernah beli..tumpang baca buku aku je. siap ada conteng2 pensel lagi.heh..
tapi bila tengok ending harry potter tadi, memang sedihlah..sebab lepas ni no more harry potter, no more hermione n ron...yang paling penting sekali.....takde lagi DANIEL RADCLIFFLE...aku suka daniel ni bila dia berlakon dalam harry potter je..dah tengok dicember boy dia berlakon dulu, tak best..tak best...
sekian dulu entri sedih dari saya..huhuhuhuhuhu.....
p/s: korang pon kipas susah mati harry potter ke?

0 140 tukang karut:

Post a Comment