RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, June 12, 2011

" bila kita marah pada sseorang..jangan terus maki hamun tapi...."

assalamualaikum...
biasanya kalau kita marah pada seseorang, sure kita rasa bengang tahap petala ke lapan. rasa macam nak marah gila2 kan. kalau marah pada line telefon yang kekadang macam hidup segan mati tak mahu, kejap boleh send msg kejap tak boleh-pending, mesti kita rasa nak marah sampai satu tahap tu rasa nak baling telefon ke dinding.---line buat hal tapi telefon jadi mangsa keadaan- i admit. kalau kita marah pada orang pulak, rasa macam nak maki hamun dia pun ada jugak. contoh kita dah janji dengan dia sekian2 nak cakap dalam tepon, tapi tetiba dia boleh tidor tinggal kita macam tu je. rasa nak marah tak?rasa nak mengamuk dan rasa nak maki hamun dia sebab mungkir janji? takde? baguslah kala takde. tapi kalau ada semua perasan tu, apa perlu kita buat?apa kata kalau kita msg dia guna ayat sedih2 instead maki hamun dia. cakaplah sampai hati tinggal kita macam ni, tadi dah janji nak cakap kat tepon awuwuwuwuw ( sambil kesat air mata guna sarung bantal ), kompep pagi esok dia bangun, dia pun turut rasa nak nangis bila baca msg kita tu..hehe..dengan cara ini akan buat dia rasa bersalah sangat pada kita dan akan belanja kita makan dominos. hehe. kalau kita maki hamun dia, memang dia akan buat dek je. silap-silap ari bulan, dia pakai delete je msg kita tak baca pon n buat dek tak pujuk kita. so tak dapatlah kita nak merasa dominos free..hehe..jadi sesape pon boleh trylah petua ni. kalau kita marah kat seseorang, gunakan psykologi untuk ' serang' dia balik. guna ayat sedih2. sure berkesan. tapi tak jamin yang dia takkan buat lagi.hehe..

2 140 tukang karut:

♥ LULU ♥ said...

suka entry ni!hehe..
lulu kdg2 tgh mrh mmg tros je maki org..huhu..x blh nk thn...tp x elok kan..kene berubh ni!

Cahaya said...

LULU>>thx sebab suka entri ni..hehe...samelah kita..kekadang memang tak boleh tahan kan kalau kita marah sangat dengan org..

Post a Comment