RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, May 15, 2011

" semalam tv3 datang buat shooting di tempat kerja aku../ SELAMAT HARI GURU..!!."

semalam iaitu 14 mei 2011 ( besday aku niiiiii) kitorang kena kerja. bukan full kerja tapi dari pukul 3 hingga 5 je. bayangkan..dari pagi ape kitorang nak buat?memang membazir masa betul. sebelum ni memang tak pernah kerja hari sabtu, tapi disebabkan orang tv3 nak datang buat shooting, terpaksa kitorang ni menjadi mangsa. serius aku cakap, memang aku buat kerja ni secara terpaksa...kalau tak dia suruh buat surat resign, teruk tak teruk tu..korang fikir sendirilah..ada peristiwa lagi dasyat lagi, tapi aku malas cerita..tapi sedikit sebanyak menjejaskan pandangan aku terhadap mereka...ok..berbalik pada hal tv3 bagai ni..sebenarnya tv3 datang nak interview bos aku, yelah dia takde background pendidikan tapi boleh ada kerjaya berkaitan pendidikan ni..boleh beli banggunan satu juta bagai what so ever ni..jadi kitorang cikgu2 ni dikehendaki ' berlakon' mengajar dalam kelas, kena panggil mana2 students yang kitorang rapat. yang aku tak puas hati tu, jmt malam tu, aku kena kol sendiri students aku sebab dorang cakap kol2 tak dapat.huh.nasib baik student aku sporting. sanggup datang even hari sabtu. kebanyakkan students aku ni, jadual dia pack sampai hari sabtu malam. ahad je dorang rehat. ish3...tak penat ke ek?huhu..
orang tv3 tu shoot hala kamare dalam setiap kelas. perghhh...neves cket aku. nasib baik students aku sporting. suruh jawab soalan, jawab je. memanglah..dah pakai tengok jawapan aku kan..tu confident je..pandai ek korang..ish3...aku pon tak tahu tang mana dia ambik lepas editing. tapi if sape2 nak tgk..tgu MHI pagi isnin ni dalam pukul 8 pagi tak silap aku....shooting ni sempena hari guru. jadi kepada semua guru tak kira guru sekolah, guru kafa, pensyarah atau guru tusyen sekalipun, selagi anda menyampaikan ilmu...anda tetap seorang guru..SELAMAT HARI GURU...!!!

0 140 tukang karut:

Post a Comment