RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Monday, May 9, 2011

" akhirnya..dapat jugak beli hadiah besday untuk diri sendiri.."

betul ke tak ada orang yang beli hadiah untuk diri sendiri?kira kalau sesiapa yang beli hadiah untuk diri sendiri ni..sebab takde sape nak bg hadiah pada dia ke?heh..mungkin kot. tapi pada aku..tak salah nak reward diri sendiri dengan macam-macam hadiah kan. alaaa..kalau hujung bulan lepas gaji masuk..rembat seketul dua handbag sekali dengan kasut yang kale sedondon tu..kira bagi hadiah pada diri sendiri jugak kan..atas alasan kita penat2 kerja..nak jugak treat diri sendiri..betul tak? so do i. sabtu lepas ( semalam) sebelum balik rumah parent aku, sempat singgah di megamall untuk cari jam branded sikit. yelah..tahan lama sikit. takdelah setiap 3 bulan asyik nak beli jam baru je if pakai jam murah2 ni. aku kalau boleh, biar beli sekali je. lepas tu tunggulah 6 7 tahun baru tukar lain. so aku decided nak beli jam casio yang range harga rm150 je. tak leh mahal2..lari bejet mak..hoh. so aku pergi usha satu kedai jam nama sistem, aku cakap terus terang kat salegurl dia aku nak jam bajet dalam rm 150 je.dia ckp kalau bajet tu casio jelah..aku pon layan. pilih punye pilih..aku pilih jam mcm ni..
pic from www.ewatch.com

jam macam kat gambar atas tu, memang mcm jam aku. cuma kale dalam dia kale purple pekat. kale feveret aku.puas hati jugak sebab siap dengan tarikh n hari. harga memula dalam rm 189, tapi dia bg rm 150. aku tgk kat tenet, rupanya harga dia dalam range rm155 jugak. kira aku takdelah kena tipu sangat kan sebab aku pergi beli pon sorang, janji dengan org asyik tak jadi je. so terpakselah aku gunakan kepakaran berdikari aku untuk pergi sendiri sesorang.
akhir kata..selamat berjimat cermat bulan ini ye. walaupun bulan ni bulan kelahiranku, jimat tetap jimat. persediaan untuk trip hujung bulan 5 ni juga. sekian..

4 140 tukang karut:

SCLover said...

cahaya... cantik jam tu...happy b/day untuk cahaya jugak..apa salahnya utk kita reward diri sendiri - rasa puashati. buat kita seronok jugak dapat sesuatu yg baru n cantik... motivate diri sendiri , rasa lebih bersemangat ...

Cahaya said...

SCLover>>hehe..thx akak..memg sekali sekale kita patut reward dri kita pn kn..hehe..

Faeza Suhaimi said...

fyi, sy suka jam. kebetulan colour fave pun sama :)

anyways, jam tu memang lawa :D

Cahaya said...

faezah>> yeke?hehe..suka jugak kale purple ek?samelah..hehe..tp tak banyk barang yang kale purple kan..hehe..

Post a Comment