RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, May 22, 2011

" arggghhhhh...aku shoping online lagi....!!"

adusss...apesal aku ni senang sangat nak berbelanja secara online niiii..!!tadi je aku baru beli handbag kale purple secara on9 dan sabun tahan mengantuk 2 ketul. adoi2..tp takpelah..bukan selalu pon.heh..aku memang mcm tu, selagi aku tak jumpa ape yg sesuai, aku akan terus mencari. cnth mcm jam tangan, selagi tak jumpa, selagi tu aku akn servey n beli n beli. now aku dah jumpa yg aku puas ati. so stop untuk jam. sekarang handbag n kasut pulak.huhu. yang part sabun tahan ngantuk tu aku beli untuk incik bezit. dia tu keje asyik tertdo je even tengah menaip atau tanda kertas exam. tak paham aku. so aku beli 2 ketul untuk test berkesan ke tak. nanti dah dpt both barang tu, aku update lagi. both brg tu aku post ke alamat kl sebab minggu ni tak balik rumah. pergi kl. ok tata.

" tak sabar nak tunggu tarikh 28 mei 2011 "

jumaat lepas dapat present lagi sempena hari guru. dapat frame kaca kale hitam. sangat berap n cantik. flate. hari tu dapat bunga ros segar dari student n kotak mancis yang diubahsuai jadi gift. sangat comel. seronok rupanya bila dapat hadiah dari seseorang. rasa dihargai.selalu aku suka bagi hadiah kat seseorang. tapi seronok juga sekali sekala dapat hadiah kan. okelylah. satu lagi weekend hampir berlalu. esok dah hari isnin. begitu cepat masa berlalu meninggalkan kita. pejam celik pejam celik dah nak hujung bulan 5. tak lama lagi nak puasa n raya. ada sesiapa yang belum ganti puasa? silalah berbuat demikian. aku?? alhamdulilah dah habis ganti puasa. sebenarnya tak ada cerita menarik pun yang aku nak kongsikan. cuma aku tak sabar nak tunggu minggu depan iaitu 28 mei 2011. kenapa? ada 2 sebab. sebab pertama, masa tu aku ada trip besar. aku akan ke kuala lumpur untuk shoping sakan. hehe. sebab yang ke2, time tu gaji sure dah masuk. so seronoklah kan. hehe. nak hilangkan stress mestilah bershoping. aku pulak sekarang ni ' gila' handbag n kasut. adoiii...memang asyik keje nak belek2 dua benda tu je. huhu..okeylah..nanti aku akan update n cerita sikit kat mana n apa aku beli di KL nanti. sekian,

p/s: kalau aku buat GA, ada tak yang nak join??

Tuesday, May 17, 2011

" aku dah malas nak tolak angsur..lantak kaulah.."

entri lepas geram. aku dah malas nak tolak angsur.lantak kaulah.aku dah fedup.ape nak jadi-jadilah. bila hati aku dah sejuk, marah aku dah takde. baru aku carik kau balik ok.kalau tak jangan haraplah.ingt selama ni aku sabar je. jangan ingt kali ni aku nk bg muka dekat kau. menyampah aku tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.!!!!!!!!!!!!!!!!!
sekian, terima kasih.

Sunday, May 15, 2011

" semalam tv3 datang buat shooting di tempat kerja aku../ SELAMAT HARI GURU..!!."

semalam iaitu 14 mei 2011 ( besday aku niiiiii) kitorang kena kerja. bukan full kerja tapi dari pukul 3 hingga 5 je. bayangkan..dari pagi ape kitorang nak buat?memang membazir masa betul. sebelum ni memang tak pernah kerja hari sabtu, tapi disebabkan orang tv3 nak datang buat shooting, terpaksa kitorang ni menjadi mangsa. serius aku cakap, memang aku buat kerja ni secara terpaksa...kalau tak dia suruh buat surat resign, teruk tak teruk tu..korang fikir sendirilah..ada peristiwa lagi dasyat lagi, tapi aku malas cerita..tapi sedikit sebanyak menjejaskan pandangan aku terhadap mereka...ok..berbalik pada hal tv3 bagai ni..sebenarnya tv3 datang nak interview bos aku, yelah dia takde background pendidikan tapi boleh ada kerjaya berkaitan pendidikan ni..boleh beli banggunan satu juta bagai what so ever ni..jadi kitorang cikgu2 ni dikehendaki ' berlakon' mengajar dalam kelas, kena panggil mana2 students yang kitorang rapat. yang aku tak puas hati tu, jmt malam tu, aku kena kol sendiri students aku sebab dorang cakap kol2 tak dapat.huh.nasib baik student aku sporting. sanggup datang even hari sabtu. kebanyakkan students aku ni, jadual dia pack sampai hari sabtu malam. ahad je dorang rehat. ish3...tak penat ke ek?huhu..
orang tv3 tu shoot hala kamare dalam setiap kelas. perghhh...neves cket aku. nasib baik students aku sporting. suruh jawab soalan, jawab je. memanglah..dah pakai tengok jawapan aku kan..tu confident je..pandai ek korang..ish3...aku pon tak tahu tang mana dia ambik lepas editing. tapi if sape2 nak tgk..tgu MHI pagi isnin ni dalam pukul 8 pagi tak silap aku....shooting ni sempena hari guru. jadi kepada semua guru tak kira guru sekolah, guru kafa, pensyarah atau guru tusyen sekalipun, selagi anda menyampaikan ilmu...anda tetap seorang guru..SELAMAT HARI GURU...!!!

Saturday, May 14, 2011

" Thanks Dear for besday gift..."

lately aku sangat rungsing dan stress...entahlah..tak tau mcm ne aku nak ckp..terasa berat dada ni nak tanggung semua masalah..dan..tak ada siapa pun yang memahami...tak ada tempt untuk aku meluahkan rasa yang terbeban di dada. dan yeah...today is my besday..cube teka? im crying...pelik kan..hadiah paling best lagi...feel lonely..sumtime ego mengatasi rasa kasih dan sayang..rasa cinta..mungkin dengan ego tu kita mampu hidup bahagia..bukan cinta dan kasih sayang..mujurlah aku tak menganggap hari ni hari istimewa aku..so..takpe kot..huhu..sedih memang sedih...takkala entry ini ditaip...air mata terus mengalir..entahlah..lately mudah sangat mengalirkan air mata...terasa pedih hulu hati...hanya blog ni saja tempat aku meluahkan rasa..meluahkan kesedihan..menangis tawa aku semua di sini..mungkin zaman sekarang manusia dah hilang rasa kemanusiaan, sampaikan sanggup mengabaikan perasaan manusia lain hanya di sebabakan marah dan ego..mungkin pada zaman ini, blog lebih bersifat kemanusiaan, sentiasa hadir takkala kita sedih dan gembira..mungkin satu hari nanti..kita sudah tak perlukan manusia lain untuk hidup..hanya bergantung pada alat2 ciptaan manusia untuk hidup..memang sedih kalau kita sudah sampai ke tahap itu..kerana..aku masih cintakan dia...

Thursday, May 12, 2011

" Bulan Mei...bulan kelahiranku vs bulan dugaan..."

kurang dari 3 hari lagi, aku bakal menyambut ulang tahun kelahiran yang ke 2*. saje nak berahsia..hehe..apa-apa pun, tak ada sambutan besar-besaran.cuma mengharapkan ucapan selamat dari yang tersayang. itu sudah memadai. ( hadiah tuntut nanti..heh) di sebalik bulan mei ini, aku rasakan bulan ini dan blan lepas merupakan bulan dugaan kerana pelbagai masalah yang menimpa aku. masalah di tempat kerja, masalah dalam kehidupan. kadang kala aku termenung dan menangis sendirian mengenangkan nasib (cewahhh..). aku memang seorang yang mudah mengalirkan air mata. sabarlah wahai hati...nak tulis pun macam tak ada mood. apa yang penting, esok hari jumaat. las day sebelum aku cuti weekend. aku memang selalu tunggu weekend. dan syukur, hari-hari begitu cepat berlalu..dan segala kenangan silam itu begitu cepat aku tinggalkan..namun, belum menjanjikan aku dapat melupakan itu semua...TABAHKAN HATI.

Monday, May 9, 2011

"1st Giveaway by RedRidingBow "

hari ni aku nak join GA dari RedRidingBow. actually, this is my 1st GA this year. aku dah lama tak join mane2 GA since hujung tahun lepas. tapi untuk GA kali ni aku rasa nak join sebabnya tertarik dengan hadiah yang ditawarkan oleh RedRidingBow. baru semalam aku dapat beg yang aku order dari RRB ni. memang sangat puas hari n very cute. tak sabar aku nak melaram nanti. beg yang aku tempah tu, beg design every day. cube tgk pic kat bawah ni.
nilah beg yang aku tempah tu..cute kan ;p

jadi, memangdangkan bulan ini pun merupakan bulan yang istimewa aku, ( my besday cominggggg...), jadi aku pon nak join GA ni dengan harapan menang beg Mini Pretty Bow Bag. hehe..macam tamak pulak kan..ahh..TAK KIRA..TAK KIRA..NAK JUGAK JOIN GA..NAK JUGAK JOIN GA NI..
jadi, kepada sesiapa yang nak join jugak, silalah join seperti di bawah :

1. Put this picture on your blog and write a entry bout this giveaway.. senang aje!
Title of your entry "1st Giveaway by RedRidingBow"

2. Be my follower and "Like" RedRidingBow Facebook Page.

3. Put RedRidingBow's link on your blog and copy RRB's banner below on your sidebar.

4. xder blog? you still can join this GA. All you have to do is.. upload 1st GA pic on your FB's wall don't forget to put a link to this GA. Then publish your post to everyone. Jgn lupa.. everyone yer..Please choose 'Everyone' option, so  RRB pon bole tengok post tuh =)

5. All setel?  come back to RRB's blog and leave a comment + link of your entry.

6. Pencarian pemenang bertuah GA akan berjalan sebulan.. Starting from today May 9,2011 until June 9,2011.
 
p/s: Hope boleh menanglah ni..beg tu sungguhhhhhh cuteeeeeeeeeeeee..... ;P

" akhirnya..dapat jugak beli hadiah besday untuk diri sendiri.."

betul ke tak ada orang yang beli hadiah untuk diri sendiri?kira kalau sesiapa yang beli hadiah untuk diri sendiri ni..sebab takde sape nak bg hadiah pada dia ke?heh..mungkin kot. tapi pada aku..tak salah nak reward diri sendiri dengan macam-macam hadiah kan. alaaa..kalau hujung bulan lepas gaji masuk..rembat seketul dua handbag sekali dengan kasut yang kale sedondon tu..kira bagi hadiah pada diri sendiri jugak kan..atas alasan kita penat2 kerja..nak jugak treat diri sendiri..betul tak? so do i. sabtu lepas ( semalam) sebelum balik rumah parent aku, sempat singgah di megamall untuk cari jam branded sikit. yelah..tahan lama sikit. takdelah setiap 3 bulan asyik nak beli jam baru je if pakai jam murah2 ni. aku kalau boleh, biar beli sekali je. lepas tu tunggulah 6 7 tahun baru tukar lain. so aku decided nak beli jam casio yang range harga rm150 je. tak leh mahal2..lari bejet mak..hoh. so aku pergi usha satu kedai jam nama sistem, aku cakap terus terang kat salegurl dia aku nak jam bajet dalam rm 150 je.dia ckp kalau bajet tu casio jelah..aku pon layan. pilih punye pilih..aku pilih jam mcm ni..
pic from www.ewatch.com

jam macam kat gambar atas tu, memang mcm jam aku. cuma kale dalam dia kale purple pekat. kale feveret aku.puas hati jugak sebab siap dengan tarikh n hari. harga memula dalam rm 189, tapi dia bg rm 150. aku tgk kat tenet, rupanya harga dia dalam range rm155 jugak. kira aku takdelah kena tipu sangat kan sebab aku pergi beli pon sorang, janji dengan org asyik tak jadi je. so terpakselah aku gunakan kepakaran berdikari aku untuk pergi sendiri sesorang.
akhir kata..selamat berjimat cermat bulan ini ye. walaupun bulan ni bulan kelahiranku, jimat tetap jimat. persediaan untuk trip hujung bulan 5 ni juga. sekian..