RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, March 27, 2011

" bila aku dihubungi oleh wakil dari majalah Intrend "

hari jumaat yang lepas, aku start pindahkan semua barang2 yang besar2 macam almari apa semua. bos aku sewa lori sederhana. yang tukang angkut barang tu siapa lagi kalau bukan kitorang berempat kerana tak sampai hati nak tengok uncle cina n aunty tu angkat sendiri. dahlah tua. kurus pulak tu. jadi kitorang pon tolonglah angkat.memang penat gile.bos pulak pakai lepas tangan tak datang tengok pon even aku sengaja parking kereta depan rumah dia. lepas je habis angkat barang, terus pergi cari sarapan. balik rumah terus masak untuk makan malam. sempatlah aku lelap mata macam biasa around 12.30 sampai 1.15pm. bangun terus bersiap nak ke tempat kerja. dalam pukul 2.10, hp aku berbunyik. aku tengok kepala 03, aku terus angkat. rupanya wakil dari RTM ( tak ingat sapa nama dia), katanya diajuga dari majalah Intrend. nak buat segmen kegilaan fesyen korea. masa tu aku takdelah teruja sangat sebab aku kalut dah lambat nak pergi kerja. tudung tak pakai lagi. lagipun aku tak suka kalau kena keluar majalah ke..tv ke..so ckp punye ckp..habis disitu je sebab dia ckp aku duduk jauh pulak..aku cakap pada bf aku, dia kata jangan bunuh pelung lagi..benda ni boleh tolong majukan perniagaan. tp takpelah..bg aku..kalau ada rezeki lagi..tak kemana..lagipun aku sekarang agak stress dengan macam2 perkara..berdebar lagi tunggu novel aku dikeluarkan..jadi biar setel satu2..huhu..

2 140 tukang karut:

z@i said...

wah wah wah

Cahaya said...

z@i>>hehe..takde mendalah..hehe..

Post a Comment