RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Sunday, January 30, 2011

" seminggu sebelum cuti seminggu "

lama jugak aku tak updae blog ni..maklumlah..bz bebenor...tambah pulak minggu ni minggu tatabahasa..pening sikit sebab kena belajar sendiri..sebab kelas untuk cikgu2 ni tak mula2 lagi even aku dah dapat gaji dua kali..kira praktikal teruslah sambil belajar...takpelah..aku nak cerita sikit psal life aku seminggu sebelum cuti.sekarang ni aku dekat rumah mak ayah aku...cuti seminggu sempena raya cina minggu depan. nilah cuti paling lama selain raya aidil fitri nanti..minggu ni banyak benda yg aku buat. salah satunya pergi jabatan pendaftaran untuk ambik ic hosmate aku tu..almaklumlah..aku sorang je yang boleh bawak kereta..so aku jadi driverlah hari tu..( hari lain pon same jugak...ater dah takde sape nk nk bawak kereta...).pagi2 lagi dah bangun. ..lepas subuh tu aku tak tidor...terus bangun mandi n basuh baju sikit..lepas tu dalam pukul 8.30 kitorang bergerak.aku memang buta bab jalan ni..fail habis sebab aku memang zero ( jero bak kata students cina aku) bab2 jalan ni..so adalah tour guide kat tempat duduk belakang. lepas je ambik ic..terus pergi setel kwsb untuk dua orang hosmate aku ni...masa sampai tu awal pagi..orang tak ramai..so cepat je siap..lepas tu aku nak singgah pejabat pos beli stem hasil untuk setel ptptn ujrah. kena pulak matikan stem kat LHDN, so kebetulan pejabat LHDN tu kat sebelah kuantan parade, aku ngan nita pergi LHDN, budak dua orang lagi tu pergi kuantan parade terus. hajat tu memang nk pergi kuantan parade sebab budak berdua tu nk cari tudung...kebetulan pulak hujan..lepas diorang dah dapat ape yg diorang nk tu...kitorang pon makan tengah hari.lauknya sangat mahal..tp takpelah...sekali sekalaa reward diri sendiri ape salahnya..makanan je pon kan..lepas makan, terus balik untuk bersiap ke tempat kerja..aku memang penat sangat sebab sebelum tu, hari isnin dan selasa aku ada kelas pagi sampai malam..hari rabu pulak keluar pagi..hari khamis pulak ada kelas pagi lagi..memang sakit belakang aku..sebab aku yang tukang bawak kereta n banyak pulak berjalan..balik tu tidur tak sedar2 sampai pagi..hilang terus sakit badan..tu pon hosmate aku ajak keluar jumaat pagi pergi megamall..perghhh...ingat aku ni robot ke...aku ckp tak naklah..pergi je hari sabtu sebab plan asal dah macam tu..tp hari sbtu kena naik bus sebab kereta tu kompeny punya...aku ckp terus terang yang aku tak larat nk drive...baru je baik sakit belakang...mungkin diorang tak tau yang drive ni lebih memenatkan dari penumpang...betul tak??hehe..
ape2 pon..cuti seminggu ni aku nk rehat puas2..gaji pon dah tinggal berapa kerat je lepas tolak bil2 n simpan sana sini..bulan ni takde aku shoping baju ke..kasut ke walau niat hati nak cari kasut gladiator tu..tapi


cube teka aku yg mane??hehe..

tak jumpa yg berkenan..aku ingat nk cari di kl bebila aku pergi sane nanti..sekarang..simpan duit dulu..JANGAN MEMBAZIRRR...!!

2 140 tukang karut:

muhai rizal said...

pergi la dkt payless sunway pyramid

Cahaya said...

muhai>>ada apa kat sana?

Post a Comment