RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Saturday, January 8, 2011

" cikgu...nak pinjam biskut...."

sekarang ni aku bersiaran di rumah sempena weekend. lepas ni maybe aku tak balik weekend setiap minggu kot sebab costlah..pergi balik je dah rm 13. darablah 4 untuk sebulan...so maybe aku stay je kat rumah sewa next week. minggu ni balik sebab aku nak ambik borang PTPTN yg sudah settle ( nak tukar ujrah) dan bg baju baru untuk dua orang budak kecik, fahmi dan raudah yang aku beli kat kl hari tu. sudah hampir sebulan aku kerja. macam2 ragam aku jumpa student ni..yang paling aku tak boleh lupe...students cina tak pandai sebut nama aku...so diorang bantai sebut cikgu angin...grrr.....takpe2 aku paham sebab coursemate aku kat uni dulu yg bebudak cina pon tak reti nk sebut nama aku...so aku maapkanlah..lain kali praktis bg betul sebutan tu ye...
minggu ni ada jugak sorang student yang buat aku ketawa walaupun agak serabut sikit kan..yelah, bukan senang nka mengajar...nak tau dia cakap ape..?dia cakap..' cikgu...nak pinjam biskut....' aku ape lagi ketawa aa..cikgu tu pun jawab..pinjam?? bila nak bayar balik..??..haha..lawak kan...bebudak..mcm2 kerenah...sekarang ni pon semingu sekali aku dapat update blog ni..blog bisness dah mcm terabai jugak sebab sibuk sangat...tunggu weekend jelah..mlm ni ingat nk kemas baju dalam almari dan update blog bisness...walaupun dah kerja...bisness sampingan tu kenalah jaga jugak...sebab aku sayang bisness tu...tulah yang tampung aku masa aku belum kerja lagi...okeylah..nanti kita jumpa lagi..kepada follower n kengkawan blogger yang singgah..maaf ye kalau aku lambat singgah balik kat blog korang..tak sempat..kalau ada masa..akan aku jejak satu persatu....cayang korang semua...tata...

1 140 tukang karut:

sang kelembai said...

hahhah..
lawak2 knp dak 2 mintax biskut ek..?
biase la cikgu mestilah kena byk bersabar..
huahuahuahua
:D

Post a Comment