RSS

cintailah seseorang seolah-olah kita tidak pernah dilukai

aku seorang pemerhati yang baik dan pendengar yang setia...

Tuesday, October 26, 2010

" tips berfesyen untuk gadis bertudung.."

entri kali ni aku nak cakap pasal fesyen. haha. siapa aku? ape hak aku nak cakap asal
fesyen??. takde. aku bukan sape2. sajelah aku nak kongsi. nama lagi kongsikan.
so terpulang nak ambik untuk tambah ilmu atau tak. sebenarnye bukan spesel atau
lain dari yang lain sangat tips aku ni. aku rasa sume orang tau dah. n aku bukan
kaki fesyen yang selalu up-to-date. aku juga bukan mangsa fesyen. aku just suka
baca majalah fesyen, tengok tv berkaitan fesyen n ape2lah yang fesyen.
dulu aku nak jadi pereka fesyen tapi tak dapat. huaaaaa. aku nak memartabatkan
dunia fesyen ni dengan pakaian2 yang menutup aurat. sebab lately aku tengok banyak
fesyen2 yang di jual tak sesuai untuk di pakai oleh gadis bertudung ni. tapi bagi aku
tu bukan alasan unuk kita nampak ketinggalan. jadi ape yang boleh kita buat ialah
mix and match.

memang aku suke nak window shopping tengok baju2 yang lawa2. hari tue aku
berkesempatan untuk singgah kat time square. sales dia jangan cakaplah. mengilaaa!!.
baju2 ni sepuluh henggit pon boleh dapat. sume baju fesyen2. tapi aku tengok2
jelah sebab aku pon tokey jual baju kan. lagikan incik bezit ni tak nak belikan baju
murah2 sebab dia pelik. nape murah sangat? dia tanye pada sales gurl tu.
tak terkata jugak sales gurl tu. last2 sales gurl tu gi bincang kat belakang nape
baju2 kat kedai dia jual murah.hoho. so kitorang cuci mata jelah sebab hajat hati
nak gi masuk ice age je.

okey, aii panjang pulak mukadimah ni. jadi tanpa membuang masa aku menaip panjg2
ni, kat sini aku nak bg tips sikit macam ne nak buat mix and match ni. mula2 aku akan mix and matchkan blous atau orang panggil tube ni.

credit : mrs goggle, mr google tak pakai ni. LOL

okey, kalau tengok blous kat atas ni memang tak sesuai di pakai oleh gadis bertudung
kan. sebab nampak atas n bawah. wink2. jadi kita match blous ni dengan :

white or black or red cardigan, and
white pant.

jadi combine je semua tu. so kira dah boleh pakailah kan.hehe. tapi kalau nak vouge lagi,
tambah eksesori mcm belt or rantai labuh. jadi takde masalah untuk gadis bertudung
macam aku nak melaram pakai macam kat atas tu kan. hik..hik..hik..

okey, satu lagi. aku suke jugak pakai maxi dress. bukan maxi mcm orang mengandung
tu. maxi macam ni :

credit : mrs google.

tapi kalau tengok dia tutup bawah je kan, atas dia tak tutup. so macam kat atas
jugak, kita boleh pakai cardigan atau inner lengan panjang macam ni :

credit: mrs google.

banyak lagi sebenarnye cara nak berfesyen secara sopan ni walaupun pada asalnya
baju dia seksi meksi. asal kita pandai adapt, okeylah kan. yang mane jarang2 tu, pakailah ape2 untuk tak bagi jarang. sekian dulu dari aku. kalau ada siapa2 nak kongsi di persilakan. sama2 kita belajar. wink2.

p/s: semua sumber gambar adalah dari mrs google.

0 140 tukang karut:

Post a Comment